Kohleria
Re: Kohleria
Kočko, nádherné, no, mně dnes přišel dárek, který mě zatím k oslavě potěšil nejvíce. Tak snad zakoření, porostou a neumořím je.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Neboj, určitě zakoření. 

Snad se zadaří, kvete Sunny, Ampallang, Kohleria eriantha a pokvete nově získaný Heartland's Blackberry Butterfly. A taky nově získané řízky již koření.
Františku, ty se tužíš.
František - slovensky - ty žluté, to budu muset na podzim někde získat, i když jsem si myslela, že jich mám asi 6-7 druhů dost... mám jenom růžové, a do červena, a pak ten do zelena HCY’s Jardin de Monet. Ještě tak něco pěkně žlutého...!!! Zajímavé, jak i malé řízky kvetou...
Díky, no, zatím jsou to pouze řízky, když se zadaří, tak není problém, ale bude taky zima, a já se znám. 

Když nemáš místo - já mám dvě chladničky... počítám, že nějaké rhizomky dám tam... Chci to zkusit.
Ta drahá "aurikab" z Ameriky - prodává ještě teď rhizomky achimenesů po 12 USD - určitě je má v chladničce.
Ta drahá "aurikab" z Ameriky - prodává ještě teď rhizomky achimenesů po 12 USD - určitě je má v chladničce.
Dnešní rozkvetlé Heartland's Blackberry Butterfly a stále ještě kvetoucí Sunny. Zakořeněné řízky někdy z půlky června t. r.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Františku, Heartland's Blackberry Butterfly jsi chtěl rhizomek na podzim ode mne a koukám, že ti už i kvete.
Sunny je parádnice.
Sunny je parádnice.
Vím to, nech jej pro jiné adepty, já jsem získal v červnu asi 10 řízků kohlerií a v červenci 12 ks krásných řízků. Tak mně to stačí. Vše jiný druh. Děkuji.
Františku - to máš teď úplnou sbírku - 22 druhů - přihlásím se o rhizomky! Ale letos toho asi nebude moc - z jedné rostlinky, asi až v 2015?
Ano, asi tak, když je neumořím, taky tu čtu, že se někdy nedaří, jsem za ně rád a děkuji dobrým lidičkám za ně. 

Františku - mohu povědět za mne, jako začátečníka, když jsem měla min. rok 3 rostliny - z nich mám jenom jeden 4cm kousek z rhizomku - a ty, co mám, jsou jarní z rhizomů z Dibleys, a jsou ve směsi: rašelina + vermiculit + sphagnum - takže to do večera proschne a znovu dostává vodu, možná je v tom trochu rozmačkané Jiffy tablety. Teď, když mám supres. substrát, použila bych ho s vermiculitem. No, četla jsem v jedné moudré knize (Enikeev - Streptokarpy), že i vermiculitu nedávat mnoho - tak 10 %. On se může rozpustit a odevzdává pak minerálie - když budeš chtít vědět jaké - napíšu přesně z knihy, je tam i chem. vzorec.
Já osobně nemám ráda perlit, je prašný, má se proprat, a pak - mně tam vadí.
Já osobně nemám ráda perlit, je prašný, má se proprat, a pak - mně tam vadí.
František, ja by som povedala, že kohlérie sa nedá "umořiť"
, tým sa darí, dajú sa celkom ľahko pestovať, a som presvedčená, že sa im bude u vás dariť...
, tým sa darí, dajú sa celkom ľahko pestovať, a som presvedčená, že sa im bude u vás dariť...Re: Kohleria
Tak já dám potom vědět. Všechny, i ty nové řízky, jsou zatím super. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Františku, krásný úlovek. Sunny jsem loni taky dostala, bohužel se neujmula. Ale tak to občas chodí.
Budu držet pěsti, aby se ti ujmuly všechny.
Budu držet pěsti, aby se ti ujmuly všechny.Re: Kohleria
Dnešní Jester, opravdu začínají pomaloučku kvést rostlinky.
Františku, zajímavá barva.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Krásné jsou všechny, pro mě nejzajímavější (jak jinak) ta žlutá.