Zahrada
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zahrada
Nádherné lilie i floxy. Mně zatím nekvete žádná.
Tomu paraplíčkovému já říkám maršmalou. :-)
I když je to Peppermint Twist, myslím?, nebo Candy.
I když je to Peppermint Twist, myslím?, nebo Candy.
cirrhus píše:Helenko, miluji floxy P. paniculata. A ta vůně...
Floxy... nádherně voní, a jako děcka jsme trhali kvítky a cucali sladkou šťávu.

Babetta píše:Ty jsou nádherné. Marti, to bylo pokoukáníčko.
Joo, bylo, a pan pořadatel za mnou pořád chodil na pokec a upozorňoval mě, že už zase mám od vonění na nose hnědou šmouhu. Ony ty lilie dost práší a nejde to vyčistit z nosu ani ze šatů. kdo to nevíte.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Marti, já to vím. Několikrát jsem na to doplatila. Zničila jsem i bílý ubrus, postavila jsem si na něj vázu s krásnou kyticí lilií.
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Helo, floxy máš úúúúžasnéééé, ty miluju, jestli se ještě v tomto životě dočkám domečku a nové zahrádky, tak budu škemrat.
Má trocha lilií...
Teď bude pár dnů pauza a pak možná zas nějaké nakvetou.
A něco málo kolem.
Teď bude pár dnů pauza a pak možná zas nějaké nakvetou.
A něco málo kolem.
Pyl lilií se krásně vyčistí, ale musí se lehce otřepat kapesníčkem, i papírovým. Nesmí se to hned šudlit. Kytici lilií mám často, občas si ji přimáčknu k halence, ale nikde nemám flek. Vyzkoušejte.
Já je doma moc nemívám, protože mi jich kvete pár a to mi je líto orvat, ale když už nějaké donesu, tak většinou prašníky vytrhám.
Něco málo denivek...
... a to je všechno...
Ještě čekám jednu novou, co mi ještě nekvetla. A pak asi tři, které jsem nestihla vyfotit, protože mrchy vykvetly, když jsem nebyla doma, tak další kvetení.
Něco málo denivek...
... a to je všechno...
Ještě čekám jednu novou, co mi ještě nekvetla. A pak asi tři, které jsem nestihla vyfotit, protože mrchy vykvetly, když jsem nebyla doma, tak další kvetení.
Evuško - nádhera, takových druhů, moc pěkně ti kvetou.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, neříkej, že máte malou zahrádku. Kde bys všechnu tu krásu dala?
Evuško, denivky máš moc pěkné.
Holky, já jsem včera koupila na trhu denivku, co má barvu, jak měla kůži Eva v ráji... jak kdysi říkal šlechtitel chryzantém, pan Dvořák. Jeho sen byl vypěstovat tu barvu, a podařilo se mu to. Je růžově nasnědlá, fotky bohužel nemám, ale naprosto mě uchvátila.

Teda Marti, já ji chci vidět.
Mě teda denivky berou, akorát už se v nich ztrácím a potřebuju je mít takhle nafocené vedle sebe, abych viděla ty rozdíly. Dneska mi vykvetla jedna nová, údajně bílá. Prdlačky, je světle žlutá. Tak už mám zas co shánět.
A růžově nasnědlá, to by mě zajímalo. Představivost mám, ale...
A že máme malou zahrádku, to teda máme. Normálně ze tří stran baráku dvoumetrový proužek a ze čtvrté 12x10. Odhaduju. A na tom stání pro auto a pergolu 4x3. Takže kytkama narváno. A to z půky jsou hosty a velké stromy. Protože jako správní začátečníci jsme sem narvali všechno, co se nám líbilo, aniž bychom moc přemýšleli, jak to bude jednou velké. Včetně převislého buku, jinanu, kroucené vrby, zlatého jilmu, trubače, podražce... mám pokračovat?
Mě teda denivky berou, akorát už se v nich ztrácím a potřebuju je mít takhle nafocené vedle sebe, abych viděla ty rozdíly. Dneska mi vykvetla jedna nová, údajně bílá. Prdlačky, je světle žlutá. Tak už mám zas co shánět.
A růžově nasnědlá, to by mě zajímalo. Představivost mám, ale...
A že máme malou zahrádku, to teda máme. Normálně ze tří stran baráku dvoumetrový proužek a ze čtvrté 12x10. Odhaduju. A na tom stání pro auto a pergolu 4x3. Takže kytkama narváno. A to z půky jsou hosty a velké stromy. Protože jako správní začátečníci jsme sem narvali všechno, co se nám líbilo, aniž bychom moc přemýšleli, jak to bude jednou velké. Včetně převislého buku, jinanu, kroucené vrby, zlatého jilmu, trubače, podražce... mám pokračovat?
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, zadrž! Koukám jak blázen, co tam toho máš. Já mám na kvítka jen takový malý proužek v zahrádce, vlastně dva - jeden na phloxy a kousilínek u garáže, ale určitě nemám tolik rostlin jako ty. Jsem břídil, což budu muset napravit.
Co mám velkou radost, po dvou letech má naše třešeň úrodu. Vypadalo to beznadějně, nebyly na ní vidět včely, jen brundibáři. Zarodil i muchovník olšolistý. Děcka si na něj chodí na borůvky a při té příležitosti mně udupaly pár kytek. Štěpán řádil i na mini růžičce. Otrhal jí květy, naštěstí nějaké nechal.
Co mám velkou radost, po dvou letech má naše třešeň úrodu. Vypadalo to beznadějně, nebyly na ní vidět včely, jen brundibáři. Zarodil i muchovník olšolistý. Děcka si na něj chodí na borůvky a při té příležitosti mně udupaly pár kytek. Štěpán řádil i na mini růžičce. Otrhal jí květy, naštěstí nějaké nechal.
Betty, třešně, to je paráda. My je nemáme, ale sousedi jich měli moc, tak mně pořád nabízeli, ať si natrhám. No, neodmítla jsem a cpala jsem se přímo ze stromu. Jednou jsem si vzala žebřík, vylezla nahoru a začal řev. Přiletěl jeden špaček, lekl se a odletěl. Takto jich postupně přilétlo víc, až se v sousední zahradě usadilo hejno a spustili na mne. Škoda, že jsem jim nerozuměla, určitě křičeli sprostě. Byl to šílený křik. Asi po 15 minutách se celé hejno zvedlo a odletěto pryč.
Helenko, nechceš vzít brigádu - jako plašič špágrů? 

Už mám uzavřených několik smluv
.
.Re: Zahrada
Ahojky, super kveteníčko a úroda...
Evuško, až se ti v tvé mikrozahrádce budou "ven" tlačit denivky, mysli na mě, máš je úžasné...
A potřebuju poraditi - my máme ovocné stromky, jabloně (3), meruňky (2), broskev (1), švestky (2) a taky keříky angreštů, malin, rybízů a borůvek.
Z těchhle všech jmenovaných nám pravidelně rodí jen bobuloviny... prostě jabloně ještě ani nekvetly, a to je máme už 5. rokem, švestky pokaždé zmrznou a na meruňkách a broskvoni je pár kousků.
Mně se ale jedná o ty jabloně, co s nima udělat, aby vůbec začaly kvést, a pak následně rodit??? Díky za radu poradu.
Evuško, až se ti v tvé mikrozahrádce budou "ven" tlačit denivky, mysli na mě, máš je úžasné...
A potřebuju poraditi - my máme ovocné stromky, jabloně (3), meruňky (2), broskev (1), švestky (2) a taky keříky angreštů, malin, rybízů a borůvek.
Z těchhle všech jmenovaných nám pravidelně rodí jen bobuloviny... prostě jabloně ještě ani nekvetly, a to je máme už 5. rokem, švestky pokaždé zmrznou a na meruňkách a broskvoni je pár kousků.
Mně se ale jedná o ty jabloně, co s nima udělat, aby vůbec začaly kvést, a pak následně rodit??? Díky za radu poradu.