Saintpaulia
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Re: Saintpaulia
Udělala bych to jako Ivanka. Raději potom dát do karantény od ostatních fialek.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Takhle jich vypadá víc a jsou na jednom místě, proto nevím, zda tam mohou být škůdci, nic tam nevidím, a přitom tam není až tak super prostředí - jako suchý vzduch. No, nevím.
Mirďo, možná mne holky opraví, ale vidím to na nachlazení a následné napadení šedou plísní.
A není to tak, že normálně uschly, a teď po zálivce (asi) obrazily - zmladily ze srdíčka? Lísty nevypadají něčím napadené. Možná stačí suchý vorvat, přesadit a zanořit víc do substrátu. Ale můžu se mýlit, protože fialky nedělám. :)
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem expert na sušení fialek. Vím ze své vlastní zkušenosti, že vydrží i tři měsíce bez vody, aniž by je to stálo život. Samozřejmě pak vypadají takto. Mirku, jak dlouho jsi tyhle fialky nenavštívil? Protože pokud pod nimi nebylo topení, tohle během chvíle není možné. A jestlis je chodil kontrolovat pravidelně, suchem si myslím, že to nebude. Možná by to mohla být i nějaká hniloba spodku a růžice se zatím drží. Každopádně bych ji vyndala z květníku, zkontrolovala kořeny a krček a dle toho bych buď seřízla a dala do vody nebo zasadila, jak říká janli.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No, měsíc jsem nebyl doma, nevím, jestli to může být i nachladnutím, nevím.
Musím se taky pochlubit... dostala jsem k Valentýnovi od manžela fialku... a bylo mi řečeno, že ta žába bude žrát veškeré fialkové breberky... no každopádně fialku ihned přesadím a žabku dám k jezírku. 

No, počítá se tvému menžovi k dobru, že si vzpomněl, že je Valentýna. I když chápu i ty, kteří to neslaví. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Mirku, já být tebou, tak to seříznu a nic neriskuju. Vypadá to, že ti to sežrala plíseň.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Asi mi nic jiného nezbyde, co se dá dělat. :( Všem díky za rady!
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Není zač, to se občas stane. Já kdysi přišla témeř o celou sbírku díky hnilobě krčku, a bylo to raz dva, ani jsem nestíhala reagovat a jen jsem chodila každý den a vyhazovala a snažila se zachránit alespoň listy.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Tak právě jsme mohli vidět Ivanu Repaňovou v pořadu Polopatě, jak se stará o africké fialky... prima! 

- AnnaZ
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem ten pořad viděla. Ivanka moc pěkně vysvětlila péči o fialky a mohli jsme vidět část její krásné sbírky. 

No a my, co jsme buď nemohli, anebo i mohli, ale neviděli ;-), si počkáme na reprízu (ČT1 – středa 19. 2. – 09:50 nebo ČT1 – pátek 21. 2. – 17:10), případně se podíváme hned na http://www.ceskatelevize.cz/porady/1065 ... -polopate/ (cca 24:45).
A moje soukromé hodnocení Ivanky:
maceška - ani náhodou
hvězda - jednoznačně
vosa - štve mě
zvoneček - tak napůl - typ na pořad nám sem dala, ale sebe neprozradila ;-)
A moje soukromé hodnocení Ivanky:
maceška - ani náhodou
hvězda - jednoznačně
vosa - štve mě
zvoneček - tak napůl - typ na pořad nám sem dala, ale sebe neprozradila ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Ahoj holky, taky jsem se viděla. Bála jsem se, že to bude horší. Měla jsem šílenou trému a nevěděla jsem, co mám kuňkat. Ale televize to moc hezky upravila ani jsem se nepoznávala. Pro ty, kteří neviděli, pořad Polopatě se bude opakovat ještě ve středu dopoledne a v pátek po páté hodině, vždy na ČT 1. 
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ivčo, pěkné.
Jsi naše celebrita. 
Jsi naše celebrita. 
Taky jsem pořad o fialkách sledovala... moc pěkné, ale krátké... dokázala bych se dívat i celý den. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, neviděla jsem, ale Hanička dala odkaz, tak jsem hned koukla. Byla jsi skvělá, já bych to nedala.
Ivanko... byla jsi prostě úžasná...
Jsi naše stár.
Jsi naše stár.- picris
- Kontaktovat uživatele:
Hanko, asi jsem natvrdlá, ale co myslíš tím tvým hodnocením :)?