Saintpaulia
Re: Saintpaulia
No, není to jejich odrůda a oni ji neprodávali - takže ji asi předtím prodával už někdo jiný - třeba ELT, když je ta odrůda jeho, ne...? ;-)
Myslím, že tím chtěla Miška říct, že teď by se to mohlo objevovat i v našich marketech (protože Mts. Rikken k nám dováží).
Myslím, že tím chtěla Miška říct, že teď by se to mohlo objevovat i v našich marketech (protože Mts. Rikken k nám dováží).
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píše Hanka. Curly Curlies Ocean je tuším novinka z roku 2012, je od firmy ELT a získala nějaké ocenění - http://www.newplantsandflowers.com/curl ... s-curlies/.
Vím, že se prodávala třeba v Německu. Teď by se mohla objevovat ve velkém konečně i u nás, protože Mts. Rikken je dvorním dodavatelem fialek do OBI a Kauflandů.
Edit: Ještě opravuji název, správně by mělo být Curlies Ocean, název byl firmou dodatečně změněn.
Vím, že se prodávala třeba v Německu. Teď by se mohla objevovat ve velkém konečně i u nás, protože Mts. Rikken je dvorním dodavatelem fialek do OBI a Kauflandů.
Edit: Ještě opravuji název, správně by mělo být Curlies Ocean, název byl firmou dodatečně změněn.
Naposledy upravil(a) HankaP dne čtv 12. bře 2015 1:47:17, celkem upraveno 3 x.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Aha, děkuju za upřesnění.
Já ji mám ze Slovenska od Perličky.
Já ji mám ze Slovenska od Perličky.- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud někoho zajímá původ Rococo blue a série Ballerina, pište si. :-)
Šlechtitelem fialek ze série Ballerina, stejně jako Curlies, je přímo firma De Eeuwige Lente B.V. (http://www.elt.nl).
Rococo blue je rovněž novinka firmy De Eeuwige Lente B.V. - z vlastního šlechtění, které převzali asi před 15 lety od Arnolda Fischera (originál odpovědi: That’s new from our breeding. The breeding which we took over around 15 years ago from Fischer.). Z odpovědi mi není úplně jasné, zda to je přímo Fischerova odrůda, ale myslím si, že ne. U růžové Rococo mi bylo přímo řečeno, že to je Fischerova odrůda, zatímco u modré píší "z našeho šlechtění". Čili tohle bude asi jejich vlastní hybrid z původních Fischerových odrůd.
Poslední dotaz se týkal spolupráce mezi MTS. Rikken a ELT. Takže MTS. Rikken je dlouholetým a velmi dobrým zákazníkem firmy ELT. Rikken má vždy zájem o testování nových odrůd, které pak dopěstovává a prodává.
(Originál odpovědi: MTS. Rikken is a customer from us, but we have a very good and long relation. MTS. Rikken is always interesting in testing new varieties and if they like to grow them also to promote them.)
Šlechtitelem fialek ze série Ballerina, stejně jako Curlies, je přímo firma De Eeuwige Lente B.V. (
Rococo blue je rovněž novinka firmy De Eeuwige Lente B.V. - z vlastního šlechtění, které převzali asi před 15 lety od Arnolda Fischera (originál odpovědi: That’s new from our breeding. The breeding which we took over around 15 years ago from Fischer.). Z odpovědi mi není úplně jasné, zda to je přímo Fischerova odrůda, ale myslím si, že ne. U růžové Rococo mi bylo přímo řečeno, že to je Fischerova odrůda, zatímco u modré píší "z našeho šlechtění". Čili tohle bude asi jejich vlastní hybrid z původních Fischerových odrůd.
Poslední dotaz se týkal spolupráce mezi MTS. Rikken a ELT. Takže MTS. Rikken je dlouholetým a velmi dobrým zákazníkem firmy ELT. Rikken má vždy zájem o testování nových odrůd, které pak dopěstovává a prodává.
(Originál odpovědi: MTS. Rikken is a customer from us, but we have a very good and long relation. MTS. Rikken is always interesting in testing new varieties and if they like to grow them also to promote them.)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Miško, obdivuji tě, jak tě baví pídit se po podrobnostech. Já na to nejsem.
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Míšo... jsi jednička... jsem nadšená. :) Díky moc.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Míšo, přejmenujeme tě na Sherlocka Holmese.
Já bych na takové pídění neměla trpělivost.
Já bych na takové pídění neměla trpělivost.- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Mňouku - nádhera!!! 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, to je nádhera, kvete ti to jako o závod.
Ivi, to byla nálož. Nádhera.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Holky, fialky děkují za pochvalu a slibují, že se budou snažit dál. 

Moc hezké kveteníčko, Carnival je éňo ňůňo.
A kde má Party Bold Girl modré stříkání?
A kde má Party Bold Girl modré stříkání?
Ivčo, to máš tuto nádheru všechnu doma??? Krásná podívaná!!!
Ivanko, super nálož. Tvůj kříženeček je krásný.
Aničko, krásné prvničky.
Aničko, krásné prvničky.
Holky, jedna hezčí než druhá... těžko bych vybírala.