. Dnes jsou kytičky i s pasoucími se breberami:Zahrada
Re: Zahrada
Snad si na druhý pokus zase fotky nevymažu
. Dnes jsou kytičky i s pasoucími se breberami:
. Dnes jsou kytičky i s pasoucími se breberami:- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Klematis jsem zkoušela jen jednou. Vítr ho umlátil. Ale stejně zase neodolám a zkusím mu vymyslet místo někde jinde. Teď jsem objednala dvě třešně chrupky na zakrslé podnoži, tak jsem zvědavá, jestli u nás nebudou namrzat.
- jirimarousek
- Kontaktovat uživatele:
Ten se mi v té skalce moc líbí.
Naše skalka vypadá dost děsně. Tohle by nám tam možná taky šlo (omlouvám se, jestli je to nějaký špek, myslím to tak, že je tam výheň na suchomilné a žáruvzdorné).
Z jiného koutu naší pidi zahrádky...
Z jiného koutu naší pidi zahrádky...
Krásně vám to všem kvete.
Něco málo od nás
. Hlavně lilie, i když jsem letos focení nějak prošvihla a fotky nejsou tak hezké jako minulé roky. Krásné léto, a kdo má před dovolenou, tak hlavně klid, pohodu na duši. Eva
Něco málo od nás
. Hlavně lilie, i když jsem letos focení nějak prošvihla a fotky nejsou tak hezké jako minulé roky. Krásné léto, a kdo má před dovolenou, tak hlavně klid, pohodu na duši. EvaRe: Zahrada
Evi, krásné lilie. Já svoje taky nějak nestihla. Ale mám 4 nové, které pokvetou tak za 6 týdnů. Doufám. Tak ty snad vyfotit stihnu. Už si ani nepamatuju, co jsem kupovala, tak bude překvapení.
Krásně vám to kvete.
Mně teď po druhé rozkvetla vistárie.
Mně teď po druhé rozkvetla vistárie.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jirko, ten kaktus je krásný. Já je kvůli psům musím mít ve skleníčku, jinak by taky byly venku.
Evičko, máš nádherné hortenzie a ta druhá Evička zase nádherně kvetoucí lilie. Já už mám jen jednu. Holka je alergik, tak jsem je zrušila.
Vladi, vistárii mi kdysi vítr úplně umlátil, ale tak se mi zdá, že v posledních letech už je vítr klidnější a podnebí u nás i teplejší. Asi ji zkusím znova.
Koupila jsem dvě třešinky, jupííí! Mají to být na pomalu rostoucí podnoži Gizela, pozdní chrupky. Ještě je mám v květináči. Přemýšlím, kde na ně vzít lepší hlínu, protože u nás je zem strašná, samý šutr. Ne nadarmo jsme Břidličná.
Evičko, máš nádherné hortenzie a ta druhá Evička zase nádherně kvetoucí lilie. Já už mám jen jednu. Holka je alergik, tak jsem je zrušila.
Vladi, vistárii mi kdysi vítr úplně umlátil, ale tak se mi zdá, že v posledních letech už je vítr klidnější a podnebí u nás i teplejší. Asi ji zkusím znova.
Koupila jsem dvě třešinky, jupííí! Mají to být na pomalu rostoucí podnoži Gizela, pozdní chrupky. Ještě je mám v květináči. Přemýšlím, kde na ně vzít lepší hlínu, protože u nás je zem strašná, samý šutr. Ne nadarmo jsme Břidličná.
Dano, až najdu fotky, kde jsem je uložila???, tak pošlu ty "moje lilie od tebe", krásně kvetly zasázené u mojí mamky.
Holky, krásně vám kvetou zahrádky... Evičko - nádherné lilie.
Krásně vám to tu kvete. Jdu za vámi pro radu... na podzim jsem zasadila ořech, letos na jaře se dělaly terénní úpravy, tak se ořech vytáhnul - na mou omluvu, netušila jsem že bude David zvedat terén o nějaký ten cenťák. Mezitím náš pejsek vrchní část ořechu okousal, takže už do výšky neporoste - myslíte, že je ořech schopen plodit i z nižších větví? Celková zdravá výška je 1,5 metru. Teoreticky by mohly vzniknout dva vrcholy? Díky za rady.
A ještě jeden dotaz. Koupila jsem si vistárii, ale mám strach ji zasadit, aby se mi pnula kolem baráku, že je schopná rozdrtil i olap. Myslíte, že rozdrti svýma úponama i plot? Abych neměla doma problém, že nám kytky likvidují obydlí.
S ořechem neporadím, ale myslím, že prostě utvoří druhý vrchol. Nebo dva. Tak bude nižší kmen a další větve budou výš. Na výnos ořechů by to nemělo mít vliv.
Vistárie "drtí" spíš svou vahou. Nebo že se omotá. Tak ji musíš hlídat. Asi bych ji nechala spíš na plotě. Nebo k baráku nějakou konstrukci. Zanášely by se ti okapy i listím. Tak je budeš muset čistit, při tom polezeš po žebříku, tak můžeš i ostříhat vistárii. Stejně se musí stříhat, aby kvetla.
To máš se vším, s břečťanem, přísavníkem... nenechat zdivočet, ale usměrňovat.
Vistárie "drtí" spíš svou vahou. Nebo že se omotá. Tak ji musíš hlídat. Asi bych ji nechala spíš na plotě. Nebo k baráku nějakou konstrukci. Zanášely by se ti okapy i listím. Tak je budeš muset čistit, při tom polezeš po žebříku, tak můžeš i ostříhat vistárii. Stejně se musí stříhat, aby kvetla.
To máš se vším, s břečťanem, přísavníkem... nenechat zdivočet, ale usměrňovat.
Evi, diky za info. Nechám teda ořech už na pokoji a vistárii dám k plotu.
Já se snažím vistárii pěstovat jako strom, ale chce to častěji stříhat.
Plnokvětý ibišek... kvete sice krásně, ale rychle odkvétá a nestíhám to čistit...
... a nový klematis na balkoně, měl být bílozelený, takže? Někde se stala chyba...
... a nový klematis na balkoně, měl být bílozelený, takže? Někde se stala chyba...
mikina píše:... až seženu ty mé vysněné tařice a tařičky...
Majko, narazila jsem v e-shopu na čtyři různé tařičky... - http://www.rostliny.net/eshop.php?fEsho ... 6svvTW8pLR.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
A kdybys sháněla nějaké levné kytky na doplnění, tak tady...
http://zahradnictvi-trantovi.cz/sortiment/
http://zahradnictvi-trantovi.cz/sortiment/