Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Je to všude stejné! Taky jsem dnes ráno brzdila i očima, abych nedoklouzala po ledovce do vlastního rybníčka, když jsem šla zvířátkům pro vodu k přepadu ze studánky... Říkal mi včera jeden, že by jaro mělo mít rychlý nástup, ale neřekl, kdy...

Já sebou dneska práskla ráno, když jsem šla v sedm s Džovískem. Páč jsem s tím skoro počítala, tak jsem klesla jen na kolena. :)))))) Je to všude zmrzlý rozbředlý sníh. Vůbec radši nejdu pěšinou, ale vedle. I teď je stále -4 °C. Snad už to skončí!
Nevím, jak u vás, ale tady, i když napadl sníh a je teď mráz a hnusně, ptáci už zpívají o závod. Taky si myslím, že to jaro přijde šupem.
Taky už pár dnů pozoruju, že je ptačí zpět veselejší. Že už by tu byli i nějací stěhovaví...? Skřivan ani není první, který se vrací, že? Měla bych se podívat do "chytré" knihy...
Jani, a co kolena? Já když sebou fláknu, většinou to odnese hřbet a to fakt nepotřebuju. Ještě nejsem od toho loňského léta fit (zatím tedy bez pádu)...
Jani, a co kolena? Já když sebou fláknu, většinou to odnese hřbet a to fakt nepotřebuju. Ještě nejsem od toho loňského léta fit (zatím tedy bez pádu)...
Jani, dobrý! :))) Stačila jsem to zpomalit a ubrzdit. :)))))
Ta mrcha multi mi už po třetí shodila poupata. Už jsem jí pohrozila kompostem. :))))))
Ta mrcha multi mi už po třetí shodila poupata. Už jsem jí pohrozila kompostem. :))))))
Ta se se mnou taky nebaví. Z voskovek stvoleček na květ připravuje H. lacunosa a H. lasiantha. To rosení mladým výhonkům pomáhá. Jen ta H. imperialis je po řetízku zase skoro až u stropu...
Dobré ráno. Venku je nula, šedivo, chodníky suché, nic nového. Mějte krásnou neděli.
Přestože je tak šedivo a nevlídno, sníh na mnoha místech ještě neodtál, tak už téměř kvetou talovíny.
Takže jaro je za dveřmi.
Takže jaro je za dveřmi.
Dobré nedělní odpoledne. Svítí sluníčko
, ale je dost mrazivo. Když vidím, jak Helenka stále sází, přesazuje a je aktivní... tak i přes mé neúspěchy s pěstováním nemůžu skončit...
, ale je dost mrazivo. Když vidím, jak Helenka stále sází, přesazuje a je aktivní... tak i přes mé neúspěchy s pěstováním nemůžu skončit...Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Dobré ráno, zataženo, mlha, i když ráno bylo jasno a svítil měsíc, minus 10 °C.
Včerejšek byl krásný,
, ale zima, teplota se vyšplhala na 0 °C, a jestli něco kvete, nevím, protože je pořád u nás sníh.
Hezký den všem!
Včerejšek byl krásný,
, ale zima, teplota se vyšplhala na 0 °C, a jestli něco kvete, nevím, protože je pořád u nás sníh.Hezký den všem!
U nás sluníčko. Paráda.Přeju všem pěkný den.
Evuško, u vás sluníčko??? U nás mrazivo a zataženo, no hnusně...
Tady fakt sluníčko, 2,5 °C nad nulou.
U nás od rána ASI taky svítí sluníčko, sice mrzne a fouká, ale svítí! Od soboty jsem se nezastavila. Přijely "velké děti". Dělali jsme spoustu oprav, do toho vaření... Navíc kleknul bojler, tak shánění "vodáka", nakonec jsem to stejně musela vzít přes majitele domu... Kvůli zpřístupnění jsem ráno, když jsem došla nakrmit a pro baštu pro ty moje jedlíky, musela vyklidit lednici a odstěhovat ji, aby byl bojler přístupný. Pak jsme dojeli se zeťáčkem do města nakoupit nějaké potřebné věci, no a hlavně zeminu na přesazování kytiček a rozsazování paprik! To už přijeli elektrikáři obhlídnout bojler (týden budu nemytá, nečesaná, zarostu mechem
). Jen jsme zhltli oběd, zvonil soused, jestli by ho Jan neodvezl za manželkou do porodnice... Teď už všici odjeli a najednou je tu ticho, že by bylo slyšet, kdyby špendlík spadl...
U zahradníka jsem si vzala dva pytle zeminy pro pokojovky (v červeném pytli) a taky mi doporučil zahradnický substrát, že je výživnější a pro cibuloviny (amarylisy) lepší. Vlastně jdu teď na radu, jakou máte zkušenost... Nejspíš asi budu míchat půl na půl...

). Jen jsme zhltli oběd, zvonil soused, jestli by ho Jan neodvezl za manželkou do porodnice... Teď už všici odjeli a najednou je tu ticho, že by bylo slyšet, kdyby špendlík spadl...U zahradníka jsem si vzala dva pytle zeminy pro pokojovky (v červeném pytli) a taky mi doporučil zahradnický substrát, že je výživnější a pro cibuloviny (amarylisy) lepší. Vlastně jdu teď na radu, jakou máte zkušenost... Nejspíš asi budu míchat půl na půl...

Dobré ráno. Venku je -7 °C a zdá se, že bude
.
Já jedu na rehabilitaci, ani se mi ven nechce. Mějte se fajn.
. Já jedu na rehabilitaci, ani se mi ven nechce. Mějte se fajn.

Dobré ráno, včera u nás celý den inverze, stromy máme úplně bílé, jak to na nich namrzlo, ale dnes (minus 8 °C) to vypadá, že se to trhá a leze (hurá)
.
Zahradnický substrát používám většinou pro oleandry, fuchsie apod. kytky, případně do truhlíků, ale už jsem ho taky míchala s pokojovým, záleží, kolik mám zrovna zeminy a kolik potřebuji přesadit kytek (a jaká je šance, že mi někdo přiveze z obchodu nový).
Jo, teplá voda chybí, nejvíc to člověk pocítí, když ji nemá (u nás, když nejde elektřina, nesepne plyn a neohřeje se mi voda, jednu dobu to bývalo často).
.Zahradnický substrát používám většinou pro oleandry, fuchsie apod. kytky, případně do truhlíků, ale už jsem ho taky míchala s pokojovým, záleží, kolik mám zrovna zeminy a kolik potřebuji přesadit kytek (a jaká je šance, že mi někdo přiveze z obchodu nový).
Jo, teplá voda chybí, nejvíc to člověk pocítí, když ji nemá (u nás, když nejde elektřina, nesepne plyn a neohřeje se mi voda, jednu dobu to bývalo často).
Tak na jihu od včera azuro, ale ráno mrzne jen praští! Na chalupě zatím hluboká zima, půl metru zmrzlého sněhu, na jaro to tam tedy zatím nevypadá. :)))) Ale vydržíme a dočkáme se! Mějte hezký den! 

Dobré ráno. V noci asi -4 °C, teď krásně svítí
. Mějte pohodový den. 
. Mějte pohodový den. 
Krásný den vám přeju.
U nás taky sluníčko, ale nebe moc čisté není. No uvidíme. V každém případě je to lepší, než ta šedota, co byla minulý týden.
U nás taky sluníčko, ale nebe moc čisté není. No uvidíme. V každém případě je to lepší, než ta šedota, co byla minulý týden.