Zahrada
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zahrada
Majko, a někdo by ti je nevzal? Já bych ti je i mohla poslat, kdybys do toho chtěla vrazit poštovné.
Soni, máš zprávu. :-))
Starkla moc po ruce nemám, tak 35 km, nevím přesně. Měli jsme to při cestě na výlet a z naší strany je uzávěra, takže se musí objet Čáslav... chtěla jsem si koupit černookou Zuzanu, měla jsem ji před 3 lety od něj a přezimovala mi jednu zimu, pak ne, tak jsem ji chtěla zkusit znova. Ale neměli. Koupila jsem jen narcisky v akci, tet a tet, 4 v květníku za 19,- se mi zdála dobrá cena.
Čemeřice ti nějaké nadloubu. Barvu nezaručuju.
Čemeřice ti nějaké nadloubu. Barvu nezaručuju.
Soni, Evuško, tak 1 kousek, abych toho neměla moc...
Letos jsem Zuzanu taky prvně vysela. Zatím se drží asi 10 rostlinek, tak snad alespoň jednu dopěstuju. Jen budu muset za chvíli dopravit velký květník a zatím bude bydlet se mnou v obýváku. Snad se z ní nestane Adéla... Stačí opravdu do velkého květináče 1 rostlina?
Obhlížím čemeřice u Basíka... Nemá někdo zkušenost? Ceny se mi zdají hodně dobré, nebudou to nějaké pidirostlinky?
Dneska razím pracovat ven. Zatím se drží mrazík, ale sluníčko se jistě nedá!
Obhlížím čemeřice u Basíka... Nemá někdo zkušenost? Ceny se mi zdají hodně dobré, nebudou to nějaké pidirostlinky?
Dneska razím pracovat ven. Zatím se drží mrazík, ale sluníčko se jistě nedá!
Vosičko, já měla od toho Starkla jednu rostlinu, pěkně rozvětvenou, vínovorezavou, v jednom květináči a byla parádní. Přes zimu mi vydržela a i další léto byla super. Druhou zimu mi uschla. Vůbec nedělala semínka. Tak jsem si koupila tady u zahradníka žlutou, měla jsem taky jednu v květináči, z každé strany kovové konstrukce jednu. Někde tu v diskusi bude fotka. Ta byla taky super. Semínka něco málo udělala. Ale ještě jsem ji nenasela. Ale dřív, když jsem si je ze semínek pěstovala, neměla jsem tak rozvětvené rostlinky, takže jsem jich měla v jednom květináči i 10. Je mi líto je zaštipovat, ale je to potřeba.
Uvidíme, kolik jich dopěstuju. Jestli poženou, tak zkusím nějakou zaštípnout (třeba). Vím, že v balkónovkách fotka je - moc hezká! (Překvapilo mě, že v sáčku byla různá semínka - velikost, barva, tvar...)
Dopoledne jsem na zahradě ostříhala tu největší jabloň - Rubín! Měla jsem z ní zprvu obavu, myslím, že nedopadla nejhůř. Loni jsem ji hodně prořezala, letos jsem brala hodně nůžkama. Na květ má dost. Snad to nepomrzne jako loni. Sbírání větví je plán na odpoledne.
Venku nádherně svítí
, láká to být jenom v mikině. Občas ale zafoukne ledový větřík - není zapotřebí nastydnout! 
Dopoledne jsem na zahradě ostříhala tu největší jabloň - Rubín! Měla jsem z ní zprvu obavu, myslím, že nedopadla nejhůř. Loni jsem ji hodně prořezala, letos jsem brala hodně nůžkama. Na květ má dost. Snad to nepomrzne jako loni. Sbírání větví je plán na odpoledne.
Venku nádherně svítí
, láká to být jenom v mikině. Občas ale zafoukne ledový větřík - není zapotřebí nastydnout! 
Vosičko, u pana Basíka objednávám dost často. Má opravdu dobré ceny a sazenice jsou v dobrém stavu. Zítra mi od něj přijde balíček, ale pssst před manželem. :-))
Neboj, neřekneme mu to! Já si za odměnu taky něco objednám. Celý den jsem makala jako divá. Ostříhala jsem dalších 8 stromů... Sklidila i větve. Pak jsem chvíli seděla a vyhřívala se na sluníčku. Zítra bude pokračování, až převezmu od doručovatelky balíček s voskajdama... 

To jsem ráda :-)), a to už jeden balíček doma od p. Basíka mám. Jen on teď má ty slevy, tak jsem toho musela využít.
Já doufám, že hezky bude i o víkendu. Když je přes týden pěkně, tak mě pak svrbí v práci prsty, jak bych se ráda vrtala v záhoncích.
Já doufám, že hezky bude i o víkendu. Když je přes týden pěkně, tak mě pak svrbí v práci prsty, jak bych se ráda vrtala v záhoncích.
Tak u Basíka vybráno, objednáno a hned i zaplaceno. Teď už budu čekat, až napíšou, že poslali... 

Tak jsem k Basíkovi nakoukla a zas to zavřela :-).
Ne že bych si nevybrala, ale já ráda courám po zahradnictvích a to bych už měla nakoupeno z netu a nemohla nic koupit tam. :-))
Ne že bych si nevybrala, ale já ráda courám po zahradnictvích a to bych už měla nakoupeno z netu a nemohla nic koupit tam. :-))
... taky bych se ráda cournula...
Tak hlásím, že kytičky od p. Basíka už mám u sebe. Jo a mám sadit rovnou ven, že nejsou přes zimu ve skleníku.
Myslíte, že jahody (odjinud) už taky můžu sadit?
Myslíte, že jahody (odjinud) už taky můžu sadit?
U jahod záleží, jestli jsou zakořeněné, nebo jestli byly přes zimu podchlazené (Starkl). Zakořeněné bych šoupla rovnou ven - do jamky vodu, pak sazenici, zahrnout a dobře přimáčknout (?jestli snad taky nebyly ve skleníku?). Těm podchlazeným/prostokořenným je potřeba na 24 hodin namočit kořeny do vody a teprve potom je můžeme sázet! Hodně zdaru!
Vosičko, manžel koupil sazenice v Polsku. Tak nevím - prostokořenné jsou bez "květináče"? Mám to v těch květináčích po deseti. Ale je fakt, že jsou už 3 dny venku v garáži a listy jsou pořád krásné.
Ahojky. Tak zase něco málo kvete, jupííí. Já jsem asi fakt pako.
Pěkně ti to nakvétá! A ten "knedlíkový" petrklíč na stonku ti tiše závidím. Ty mi tu vůbec nejdou. Přitom jsme jich mívali doma plnou zahrádku.
Dnes mi asi přivezou balíček od Basíka. Mám tam čemeřice, denivky... Přemýšlím, jestli čemeřice nechce víc mokro...
Dnes mi asi přivezou balíček od Basíka. Mám tam čemeřice, denivky... Přemýšlím, jestli čemeřice nechce víc mokro...
Děkuji. Ty mám taky od p. Basíka. Začíná toho nakvétat hodně, už se těším, až pokvete.
Jen jsem přišla o dost narcisů. Což mē hodně mrzí. Budu muset na podzim objednat.
Jen jsem přišla o dost narcisů. Což mē hodně mrzí. Budu muset na podzim objednat.