Streptocarpus
Re: Streptocarpus
Loni jsem viděla nádherný Streptocarpus saxorum viset v závěsu venku na jižní straně u vchodových dveří. Zírala jsem na to, ale fakt tam byl. Bylo to v Jiřetíně pod Jedlovou koncem srpna.
On se poslední dobou pěstuje a prodává jako balkonovka. Po výstavě na Černé louce mi ho Poláci vnutili (velký závěsný květináč), že ho nepovezou zpátky, jinak by šel do kontoše s odpadky. Zatím přežívá, uvidíme do jara.
Před už asi 5 lety jsem ho viděla v Buchlovicích (na výstavě fuchsií), měli ho zasazený v truhlíku, venku, dokonce na slunci, jako balkonovku. Nebyl tak vytáhlý, listí nebylo zelené, ale spíš do žluta, ale žil a kvetl. Tam jsem se prvně setkala s tím, že ho pěstují jako venkovní kytku. Asi bych to umístění ale dala spíš na severní nebo východní stranu a pod střechu.
Před už asi 5 lety jsem ho viděla v Buchlovicích (na výstavě fuchsií), měli ho zasazený v truhlíku, venku, dokonce na slunci, jako balkonovku. Nebyl tak vytáhlý, listí nebylo zelené, ale spíš do žluta, ale žil a kvetl. Tam jsem se prvně setkala s tím, že ho pěstují jako venkovní kytku. Asi bych to umístění ale dala spíš na severní nebo východní stranu a pod střechu.
Já jsem to dokonce i někde četla, že zrovna tento streps lze mít venku, ale ne na přímém slunci, a i aby na něj nepršelo.
Kamarádka ho několik let dávala v létě do truhlíku na severní stranu a byl nádherný, sytě zelené listy a krásně kvetl. Fotku bohužel nemám.
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Já ho mám taky v závěsu, venku jsem ho měla jednou a dařilo se mu, od té doby se mně nechce stěhovat ho po trojích schodech, ale visí na střešním okně, které je celé léto otevřené, tak to má skoro jako venku.
Něco málo od nás z okna.
Naposledy upravil(a) HankaP dne ned 21. led 2018 11:05:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplněny názvy
Důvod: Doplněny názvy
Pěkné. Jak se jmenuje ten první? Mně jich taky asi 10 kvete, ale nemohu fotky stáhnout do počítače, musíme dokoupit nový program, kvůli Windows 10.
To je Roy's Yellow Jelly. Bývá jinak asi kontrastněji vybarvený.
Je pěkný, líbí se mi.
Evuško, děkuji za nabídku, ale nic nechci. Zatím sbírku nerozšiřuji, nechávám ji postupně se zmenšovat tím, že občas něco nepřežije.
Evuško, máš je krásně narostlé... já mám stále nějaké pidi... asi se jim budu muset trošku víc věnovat... Hototogisu jsem kdysi taky měla veliký, ale už je to pryč... máš ještě Seren???
Seren se na mě vy..., nemám.
Ale jestli ho (ji) někdo máte, prosím o lupínek.
Ale jestli ho (ji) někdo máte, prosím o lupínek.
Parádní!
Evuško, máš je parádní! Moc držím palečky, aby ti držely. Já jsem zůstala u těch mých čtyř bezejmenných. Stojí si na polici a když hodně prosí, tak je zaleju...
Hototogisu parádní, taky jsem ho měla, ale odešel mi, kdybys měla volný lísteček...
Mně teď dokvétá DS-Val'kiriia, tu její červenou miluji, a něco málo v práci. Ostatní odpočívají.
Mně teď dokvétá DS-Val'kiriia, tu její červenou miluji, a něco málo v práci. Ostatní odpočívají.
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Evuško, mohla bych já škemrat o kousek lístečku Roy's Yellow Jelly? Na podzim jsem v Brně koupila od Roberta lístek, ale nějak jsem ho zahubila.
Soni, mně taky nepřežil, ale celkově mám problém, že se mi lístečky z podzimu nechtějí ujmout, jen minimálně co přežije. Nebo byl ten loňský opravdu špatný, divný?