Streptocarpus
Re: Streptocarpus
Děkuji za opravení jmen. Jen v jednom si nejsem jistá: je Libava (od Dafralu) totožná s Ljubavou? Mám obě, tu, kterou jsem vyfotila mám od Dafralu, teď čekám, až mi vykvete (brzo) ta, kterou mám pod jménem Ljubava. A chci je dát vedle sebe a porovnat. Proti Dafralu nic, jen si myslím, že mají trošku problém s názvy...
Můžu potvrdit, že v Dafralu jsou občas názvy zkomolené.
Já se přiznám, že mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být něco jiného, Libavu neznám, tak jsem to vzala rovnou jako chybu a opravila - až teď teda koukám, jak to vypadá, a porovnávám - zdá se mi, že by to mohla (měla) být Liubava - a jestli není, tak prohlašuju, že dát dvěma tak podobným kytkám tak podobná jména, by mělo být trestné... :-)
Liubava na googlu
Liubava na googlu
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Tak se snažím polepšit a dávám strepsíky s názvy. Krásný den, i když u nás je dnes pod mrakem a celkem chladno.
Pastva pro oči. 

Díky, dělám, co můžu. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Ivčo, to jsem ráda, že se Ti líbí. Je jich víc, ale jsou to všechno prťata a začínají teprve nakvétat. A co teprve až rozsadím ty řízky z burzy, to už to budu mít jak v botanické. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No to mi povídej. Mě manžel vystěhuje.
No, přítel bydlí u sebe, občas nadává, že to už přeháním, ale marná sláva, už jsem ho taky "nakazila"
a začíná taky množit a blbnout - prý ho mám na svědomí. 
a začíná taky množit a blbnout - prý ho mám na svědomí. 
Evičko, krasavci, úžasné pokoukáníčko. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evi, krása. Geronimo je úžasňák a Skarlet taky.
No, tenhle Geronimo je vypěstovaný z řízku z té původní rostlinky od Piotra. Ten byl takový bídný, malinký, mělo to dva lístky, sice to kvetlo, ale rostlinka nic moc, a pak těsně před tím, než odešla, jsem zachránila kousek lístku, nebyla to ani půlka, spíš třetina, a teď se zadařilo a mám asi 3 rostlinky, z toho tato jedna začala kvést. Ale mám hroznou radost, že se mi zadařil z řízku Hototogisu, na něj jsem měla spadeno už dávno. Tak teď jen aby kytí přežily péči dětí, až tu nebudu. Z toho už mám hlavu jak "dýni" teď. Letos je mám krásné, tak se fakt bojím, co mne čeká, až se vrátím. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Evi já te´d Geronima taky zachraňuju, kurnik, vždycky je nějaká kytka, co je asi zakletá nebo co a nejde a nejde.
Při zachraňování je asi nejlepší vypěstovat si z řízku z té rostliny co zlobí - novou. Tenhle Geronimo je fakt vitální a má hodně listů, i když je ještě malej, ale tahle rostlinka a tamto, to je nebe a dudy. A taky se mi stává, že mi nějaká rostlinka stojí a stojí, třeba 2 roky, a nedaří se jí, a pak najednou má listy jako hrom a roste, roste, kvete...
Co rostlinka, tak každé vyhovuje něco jiného. Jsou tam takové, co je zalévám ráno, odpoledne a někdy i večer, a některé stačí třeba jednou za dva dny. Ale o tom to je, o té rozmanitosti, a pak si člověk váží každého kvítku a má radost, že se zadařilo.
Co rostlinka, tak každé vyhovuje něco jiného. Jsou tam takové, co je zalévám ráno, odpoledne a někdy i večer, a některé stačí třeba jednou za dva dny. Ale o tom to je, o té rozmanitosti, a pak si člověk váží každého kvítku a má radost, že se zadařilo.
Evi, svatá slova: jsou jak lidi, na každou platí něco jiného.
Nevím, od koho to mám, možná od Soni, ale když nějakou uliju, vyndám ji ze země, odstraním kořínky a šoupnu ji do čistého vlhkého rašeliníku (chodím na něj do Jizerek). No a pak čekám na nové kořínky... zatím to funguje, taky ne vždycky. Přikládám foto strepsů v "programu záchrany".
A ještě přidávám srovnávací foto Shamakhanskaia Tsaritsa a Alabaster Rose. Ta Tsaritsa má 15 cm dlouhý stvol, normálně ho musím podpírat špejlí. ale květ má carskej...
Nevím, od koho to mám, možná od Soni, ale když nějakou uliju, vyndám ji ze země, odstraním kořínky a šoupnu ji do čistého vlhkého rašeliníku (chodím na něj do Jizerek). No a pak čekám na nové kořínky... zatím to funguje, taky ne vždycky. Přikládám foto strepsů v "programu záchrany".
A ještě přidávám srovnávací foto Shamakhanskaia Tsaritsa a Alabaster Rose. Ta Tsaritsa má 15 cm dlouhý stvol, normálně ho musím podpírat špejlí. ale květ má carskej...
Jani, opravila jsem ti jméno - Shamakhanskaia Tsaritsa
Šamachanská královna (nebo cařice se používá) je postava z Puškinovy Pohádky o zlatém kohoutkovi (na její motivy je také opera Zlatý kohoutek Rimského-Korsakova) a také postava z ruského animovaného celovečerního filmu Tři bohatýři a šamachanská královna (1979).
Je to krásná orientální vládkyně s čarovnou mocí...
Shamakhi nebo Shemakha... je prastaré město v Ázerbájdžánu.
Šamachanská královna (nebo cařice se používá) je postava z Puškinovy Pohádky o zlatém kohoutkovi (na její motivy je také opera Zlatý kohoutek Rimského-Korsakova) a také postava z ruského animovaného celovečerního filmu Tři bohatýři a šamachanská královna (1979).
Je to krásná orientální vládkyně s čarovnou mocí...
Shamakhi nebo Shemakha... je prastaré město v Ázerbájdžánu.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Haničko, smekám. Tvoje znalosti, jak je umíš dát do souvislostí, mne vždy odzbrojí. Jsi úžasná 

Ale néé, Paci, to nejsou znalosti - to je jenom hledání... :-) Taky jsem nevěděla, co to znamená, tak jsem si to musela najít (a nejdřív teda najít, jak ten název správně má být)!
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Hani, ty jsi počítačový expert na vyhledávání informací.
Mě to baví jen chvilku, pak utíkám.
Mě to baví jen chvilku, pak utíkám.