Columnea
Re: Columnea
Takto mi teď rozkvétá columnea Yellow Dragon, opraveno na Carnival
Naposledy upravil(a) Packa dne sob 01. pro 2012 22:02:26, celkem upraveno 1 x.
Krásná, Heli.

- picris
- Kontaktovat uživatele:
Já moc na ostatní gesnerky nejsem, ale tahle je opravdu nádherná.
Helenko, ta je moc hezká!!!
Je moc krásná!
Ale mám dotaz, když se zase připomněla (už mi to totiž leží v hlavě od minula) - Vlaďko, Ivo - kde jsme vzali ten název?
Ale mám dotaz, když se zase připomněla (už mi to totiž leží v hlavě od minula) - Vlaďko, Ivo - kde jsme vzali ten název?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, nevím, jestli ji má Iva pořád ze stejného zdroje (taky nevím, kde přišla k tomu Yellow Dragon), ale úplně původní řízek jsem kupovala od Světlany a měl název Carnival http://fuchsia-fialka.ru/fialka/catalog/column/. Vím, že jsem jí (Ivě) pak dávala větvičku, a ten můj, bohužel, odešel do věčných lovišť.
Takže teď musí Ivča vysvětlit, jestli opravdu někde kupovala YD nebo rozdává Carnival.
Takže teď musí Ivča vysvětlit, jestli opravdu někde kupovala YD nebo rozdává Carnival.
Hm, já jsem, Vladi, právě taky došla ke Carnivalu - a jestli si dobře pamatuju (nemám čas hledat :-), tak jste se právě tady minule dohodly, že ji má Ivča od tebe, proto jsem oslovila vás dvě... tak uvidíme...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No já nevím, mám v hlavě zafixován tenhle název a i u kytky ho mám. Odjakživa, a dostala jsem ji od Vlaďky. Tak nevím.
Tak já dělám zmatky v názvech
. To je mi líto
. Polepším se.
. To je mi líto
. Polepším se.- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Pacenko, až ti upadne větvička, mysli na mě, je mooooc krásná a na názvu mi nezáleží. 

Betty, napíšu si Tě na jarní setkání.
Helenko, nene, to jen já jsem trošinku zneužila, žes mi ji připomněla... už jsem nad tím jménem "bádala" dřív - přece jsem se teď podívala na předchozí stránky a už vím, proč jsem to tehdy vlastně hledala - nejdřív tu totiž byla od Kotěte jenom jako Dragon, a pak od Mikiny jako Yellow Dragon - to mě přimělo. A zjistila jsem při tom právě, že to je nejspíš ještě jinak... :-(
Tak budeme holt asi zas přejmenovávat...
Tak budeme holt asi zas přejmenovávat...
korektor.cz
korektor.cz
Haničko, mám to tady taky opravit?
Jé, kdyby vám někdy od té žluté upadla větvička, tak já jsem taky ve frontě. Schválně ji nejmenuji, nevím jak?
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Holky, nevím, kdo to kde popletl ten název, ale columnea Yellow Dragon existuje taky. Je jen čistě žlutá bez červeného proužku. Nemáte ji někdo? Možná původ chyby pochází od člověka, od kterého ho má Vlaďka (od Světlany?) Jestli má i tu druhou, tak třeba jen prohodila větvičky?
Ivi, našla jsem starého emaila a dokonce jsem teď při úklidu vyhazovala starý zúčtovací lístek a opravdu jsem ji objednávala i dostala jako Carnival.
Taky jsem ten mail ještě našla a chtěla jsem to napsat. :-)
A Svetlana nemá ani kolumneu Dragon, ani Yellow Dragon.
Celkem je jedno, jak se nám to povedlo - podstatné je jenom dobrat se k tomu, co je správně. To rozplétání kdo-jak-odkud je jenom proto, abychom se ujistili, co to je, a nenadělalo se víc škod (ten Yellow Dragon má mimochodem dost jiné listy, a velké, v poměru ke květům).
Takže myslím, že to můžeme klidně uzavřít - že není sporu, že to pochází od Svetlany a je to teda Carnival...
A Svetlana nemá ani kolumneu Dragon, ani Yellow Dragon.
Celkem je jedno, jak se nám to povedlo - podstatné je jenom dobrat se k tomu, co je správně. To rozplétání kdo-jak-odkud je jenom proto, abychom se ujistili, co to je, a nenadělalo se víc škod (ten Yellow Dragon má mimochodem dost jiné listy, a velké, v poměru ke květům).
Takže myslím, že to můžeme klidně uzavřít - že není sporu, že to pochází od Svetlany a je to teda Carnival...
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helenko, budeš hodná. Když to nevyjde do Prahy, stačí do Brna.
Vykvetla mi Columnea (Trichantha) minor.
Dávám obrázky, jak postupně rozkvétala a jak dnes kvete.
Dávám obrázky, jak postupně rozkvétala a jak dnes kvete.