Achimenes
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Achimenes
Pepoušku, jednoduše - nasypeš zeminu do květináče do půlky. Umáčkeš, na to dáš rhizomy a malinko zasypneš zeminou, jen slabou vrstvu. A pak, když začnou růst, tak postupně dosypáváš. Já jsem zvědavá, zda budu mít letos co zasypávat. 

Ivuš díky, nebyl jsem si jistý, zda jsem to dobře pochopil. Takže se zasypávají stonečky a oni potom koření jako rajčata?
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Kočeno, dostala jsem od tebe asi dva a nebo tři rhizomky Yellow Beauty, moc jsem je chtěla. Urodilo se mi jich krásných šest. Jsem ráda. Jsem zvědavá, co mi z těch darovaných vyleze.
To buď, Danuš, ráda. Mně se u něho urodil zas jeden. Tenhle achík není moc plodný, to se tedy u tebe pochlapil. :D
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jani, znáš to pořekadlo? Čím hloupější sedlák atd. Jestli se urodí dost, daruji.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Danuško, to jsem ráda. Jani, já nevím, já Yellow Beauty mívám celkem hojně. Zato Double Picotee Rose a Double Pink Rose teda nic moc, budu ráda, jestli vůbec vyleze něco málo.
Ivanko, tak na podzim se o nějaký přihlásím...
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Evičko, přihlaš, a nechci kecat, možná ještě dole nějaký volný bude, tak nebudeš muset čekat do podzimu. 

Holkýýý,
dnes mi dorazil z Emeriky Dark Matter! Takový 4x půlcentimetrový cosi a na dvou už je vidět oddenek, či co. A asi ani nezmrzly. Tak je zasadím podle toho postupu nahoře, ale ještě mi prosím poraďte: Do jaké teploty s nimi? A stačí na ně na všechny jeden květník dvanáctka, nebo je rozesadit každý zvlášť?
dnes mi dorazil z Emeriky Dark Matter! Takový 4x půlcentimetrový cosi a na dvou už je vidět oddenek, či co. A asi ani nezmrzly. Tak je zasadím podle toho postupu nahoře, ale ještě mi prosím poraďte: Do jaké teploty s nimi? A stačí na ně na všechny jeden květník dvanáctka, nebo je rozesadit každý zvlášť?
Oddenek (rhizom) je právě to cosi... co z toho roste, už je stonek. Dala bych je do jednoho - ale záleží na tobě, když je párkrát zaštípneš, budou nejspíš dost bohaté i z každého zvlášť... A nechala bych je normálně při pokojové teplotě.
Psal jsi aurikab?
Psal jsi aurikab?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, ty jsi vážně lepší, než policejní detektiv. :D Ano, mám je od Auriky.
No, Pepíno, to jsi rychlík. Já bych je dala do jednho květináče, aby se předešlo přelití. Možná ty nejsi takový rapl na zálivku jako já. Tak jen vypěstuj, na podzim budeme měnit.. Mně už vylezly všechny, kromě Yellow English Rose. Ta přišla skoro rozmačkaná (pošty jsou všude skvělé) a nedala to. Ale ostatní jsou v poho. Tak ať se ti zadaří!!! Jo a nech to v pokojce, jak pravila Hanka. Čím víc chladno, tím pomalejší růst.
Sleduju, co je na eBayi... :-) Ale její ceny jsou extra. Tak draho se tam achimenesy snad ještě nenabízely...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Jo, souhlas, Hani, docela jsem v údivu. Kytky jsou to krásné, ale přece jenom...
Holky, zaplatil jsem včetně 8 USD poštovného 28 USD. To je hodně? A škoda Jani, že nebydlíš blíž. 2 ty kousky bych ti hnedle svěřil, aby byla větší jistota, že to v Čechách přežije...
Ale, Pepo, to v pohodě zvládneš. Zasaď ne moc hluboko a v teple pokoje. Počítej tak za 14 dní už to poleze. A když to už má narašené klíčky, tak to půjde rychle. 

Tos měl dost kliku - ještě něco přes dolar a platil bys z toho celého ještě DPH 21 %... :-)
Ta cena je samozřejmě relativní - když o to člověku jde, zaplatí to. A když o to jde víc lidem, taky se ceny můžou vyšplhat až kam. Ale vyvolávací cena 10 $ je letošní novinka :-(.
Ta cena je samozřejmě relativní - když o to člověku jde, zaplatí to. A když o to jde víc lidem, taky se ceny můžou vyšplhat až kam. Ale vyvolávací cena 10 $ je letošní novinka :-(.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Teda nevim, nevim, ty moje jsou letos nějaký zabržděný, už jsou v zemi měsíc a nikde nic, jen jeden začíná čumět ze země, a to ještě jsem do toho vrtala.
U mě nejsou zabržděné achimenesy, ale já. Jsou ještě ve sklepě. Zasadila jsem jen Lady Lyttelton, protože už měl pučky.
No, ono letos při tomhle jaru není kam spěchat, holky. Já jsem ráda, že jsem to zaštípala a zbrzdila růst. Ale ta potvora Pulcherrima má už poupata. Sázela jsem v polovině února. Jenže nepočítala, že se ta (krásný majlík, co jsem dostala) "instalace jara" takhle zasekne.