Objednávka pro Rimmu
Pravidla fóra
1. Vytvořte si vždy vlastní vlákno, nepište do cizích vláken, pokud nereagujete na inzerát zakladatele vlákna!
2. Nepoužívejte obecné názvy pro vlákno - vždy by se z názvu mělo přímo poznat, co je uvnitř - tj. zda nabídka nebo poptávka + další upřesnění - čeho, k jaké příležitosti a pod.
3. Neuvádějte v textu e-mailovou adresu - e-mail se posílá přes ikonku obálky vpravo u příspěvku! (Svůj e-mail si můžete případně změnit v uživatelském panelu...)
4. Zamknout - v sekci Nabízím - Hledám (jinde ne!) má autor vlákna možnost své vlákno zamknout, pokud již není aktuální - např. je nabídka rozebraná...
(na stránce vpravo dole Zamknout téma - vedle kliknout na Přejít a na další stránce ještě potvrdit.) Prosím využívejte to...!
5. Buďte ohleduplní k zadavateli inzerátu a nezasírejte vlákno drbárnou - pokud se vaše otázky nebo připomínky netýkají předmětu inzerátu, pište je raději jinam. ;-)
1. Vytvořte si vždy vlastní vlákno, nepište do cizích vláken, pokud nereagujete na inzerát zakladatele vlákna!
2. Nepoužívejte obecné názvy pro vlákno - vždy by se z názvu mělo přímo poznat, co je uvnitř - tj. zda nabídka nebo poptávka + další upřesnění - čeho, k jaké příležitosti a pod.
3. Neuvádějte v textu e-mailovou adresu - e-mail se posílá přes ikonku obálky vpravo u příspěvku! (Svůj e-mail si můžete případně změnit v uživatelském panelu...)
4. Zamknout - v sekci Nabízím - Hledám (jinde ne!) má autor vlákna možnost své vlákno zamknout, pokud již není aktuální - např. je nabídka rozebraná...
(na stránce vpravo dole Zamknout téma - vedle kliknout na Přejít a na další stránce ještě potvrdit.) Prosím využívejte to...!
5. Buďte ohleduplní k zadavateli inzerátu a nezasírejte vlákno drbárnou - pokud se vaše otázky nebo připomínky netýkají předmětu inzerátu, pište je raději jinam. ;-)
Re: Objednávka pro Rimmu
Tak Rimma mi bohužel odepsala následující:
Můj E-mail: Dobrý večer paní Rimmo,
omlouvám se, že obtěžuji, ale potřeboval bych napsat ceny za Vámi nabízené rostliny a lístky.
Mnohokrát děkuji do předu za odpověď.
Rimma: Dobry den, pane Josefe.
Omlouvam se za spozdeni s odpovedi.
Nestiham nic !
Nemam cas udelat poradny seznam s cenami. A nema to smysl tratit cas, protoze mam jich po jednemu kusu. Vsechny listecky uz maji mladata :-)
Budu postupne prodavat na aukru a v Nemecku. protoze tady dostavam dopisy s vycitkami, ze moje rostliny jsou moc grahe :-) a podobne :-)
Musim omezit svoji sbirku. Ted hodne cestuji a nemam cas na nej.
preji hezky den
s pozdravem
Rimma
Můj E-mail: Dobrý večer paní Rimmo,
omlouvám se, že obtěžuji, ale potřeboval bych napsat ceny za Vámi nabízené rostliny a lístky.
Mnohokrát děkuji do předu za odpověď.
Rimma: Dobry den, pane Josefe.
Omlouvam se za spozdeni s odpovedi.
Nestiham nic !
Nemam cas udelat poradny seznam s cenami. A nema to smysl tratit cas, protoze mam jich po jednemu kusu. Vsechny listecky uz maji mladata :-)
Budu postupne prodavat na aukru a v Nemecku. protoze tady dostavam dopisy s vycitkami, ze moje rostliny jsou moc grahe :-) a podobne :-)
Musim omezit svoji sbirku. Ted hodne cestuji a nemam cas na nej.
preji hezky den
s pozdravem
Rimma
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Takže nic? Nevadí, stejně bych objednávku zrušila. I tak díky za ochotu, cirrhus.
Jasně, Pepíno, nevadí... není od ní, bude odjinud, nebo jiné. Svět se nezboří a zdroje jsou pořád, i třeba od paní Prchlíkové se časem dostane kdeco.
Jen mne mrzí, že naslibovala a nakonec houby s voctem. No příště budu slibovat, až to bude jisté...
Já ji neznám a nevím, o co jde, ale podle její odpovědi mě trochu šimrá na zádech... přece jen euro je euro a tržní ekonomika možná vítězí... ještě veliké štěstí, že ne mezi námi, tady je pořád přátelství na té správné rovině. A navíc se mi zdá, že nádherných fialek je poměrně dost a trh je docela nasycený, a pokud ne, brzy bude, a dnes si už nikdo nemůže zas tak nebetyčně foukat.
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Tak já nevím, ale všude ve světě se běžně prodávají listy za 1,50-3 EUR, takže pokud paní Rimma prodává za 1-1,50 Eur (dle jejího webu), tak mi to přijde jako slušná nabídka. A navíc to není jen o ceně listů, je třeba taky zajistit dopravu z Ruska (Ukrajiny), v něčem ty fialky pěstovat (energie, květináče, substrát)... Tak přece nemůžeme po nikom chtít, aby prodával cizím lidem lístky po pětikoruně, když sám je sehnal za dvacetinásobek. Je zajímavé, že objednávat lístky v zahraničí za 50 Kč nikomu nevadí, ale u českých pěstitelů je kolikrát i 20 Kč hodně. Nechápu. :-)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Míšo, pravda, pravda. Mně kdysi psala nějaká paní o listy, a když jsem jí napsala 15 Kč za kus, tak se na mě div neosopila, že si je koupí za 5 Kč jinde. Tak jsem ji u toho nechala, ať si koupí.
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel, tohle píšou asi většinou ti, co o fialkách ve skutečnosti nic neví. Netuší, jaká je původní pořizovací cena, kolik stojí fyta, cla, osobní dojezd bůhvíkam... Některým ženským stačí kouknout na mimibazar, kde se skutečně prodává ze 5 Kč, ale s nejasným původem a kolikrát i vymyšleným názvem. Některým to asi ke štěstí stačí, mají to jen na ozdobu a v ostatních věcech se neorientují.
Takže já nikoho neodsuzuju. Sama letos začínám a už teď jsem utratila takový majlant, až se skoro stydím. :-) A rozhodně také nebudu cizím prodávat za 5 Kč, nejsem charita. :-)
Takže já nikoho neodsuzuju. Sama letos začínám a už teď jsem utratila takový majlant, až se skoro stydím. :-) A rozhodně také nebudu cizím prodávat za 5 Kč, nejsem charita. :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem byla požádána v zimě, jestli nepošlu lístky a za kolik. Napsala jsem, že se v zimě lístky neposílají, ať se ozve tak v květnu a cenu jsem uvedla podle toho, jaká fialka to je. Některé fialy jsou méně dostupné, ty pestrolisté se sehnat v obchodě taky nedají. Cena od 10-20. Buď se ozve, a nebo ať si trhne...
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Tak tak. To jsem kdysi posílala i za hubičku zadarmo, ale když mi dotyčná pak napsala potřetí, že jí to zas chcíplo a jestli pošlu zas... Tak ani náhodou, kamarádkám prosím, tam je to o něčem jiném. Jednou já tobě, příště ty mně, ale jak píšete, nejsem charita, a že mě letos kytky už stály taky celkem dost, o tom žádná. A to jsem se už zařekla, že nic jiného nechci, a skutek utek... Jak já říkám "a nedá si říct, a nedá si říct".
Kočule, ale mně taky odešla k. Lono a budu muset jít pro další - teda doufám, že bude.
Myslím, že všichni víme, jak je to, mezi sebou si dáme cokoliv, co je, ale stejně se vždycky utratí navíc, a ne málo. Mně se konečně začalo dařit a kytky už neodcházejí. Nový základ mám díky vám. Do výstavy kvetení už nestihnu, ale vypadá to, že nějaké lístky budou, a taky něco od paní Prchlíkové a snad pár pěkných věcí od paní Světlany, co přijede do Brnéčka. Takže na podzim se bude rozdávat, až se bude kouřit... doufám, abych to nezakřikla.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Zuzko, ale to se občas stane, že něco chcípne, taky mám pár odrůd, které u mě nechtějí být a snažím se je znovu a znovu, ale holt u některých lidí to poznáš, že jde o něco jiného. Prostě že jsou vyčuraný.
modrakocka1 píše:Míšo, pravda, pravda. Mně kdysi psala nějaká paní o listy, a když jsem jí napsala 15 Kč za kus, tak se na mě div neosopila, že si je koupí za 5 Kč jinde. Tak jsem ji u toho nechala, ať si koupí.
Výdaje za lístky ze zahraničí a novinky jsou určitě nemalé. Pokud do toho jdeme, musíme s tím počítat, a taky s tím, že u nás namnožený materiál nebude jen tak lehko dostupný, případně taky za peníze. To už je na dohodě. Ale ty chytrýsky myslím už docela lehko poznáme, co loudí a pak to třeba prodávají dál a dokonce bez záruky, ti nebývají v klubu. Každé hobby něco stojí, a to ještě většinou myslím neděláte orchideje... ještě dnes se mi mlží brejličky. A to nekouřím a nepiju.