Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Myslím, že to není fuj, jen trošku dražší... což by mohlo k tomu zhubnutí vést taky. :-)
Našla jsem pěknou inspiraci k úspoře místa.
Našla jsem pěknou inspiraci k úspoře místa.
- picris
- Příspěvky: 556
- Registrován: úte 14. úno 2012 10:04:30
- Bydliště: České Budějovice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Ahoj, nemáte někdo kontakt na Olginku? Nejlépe číslo telefonu. Když tak prosím pošlete do SZ. Nebo třeba jiný e-mail, než má tady, a na který reaguje.
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Tak mohu z vlastní zkušenosti říct, že bezlepkový chléb není fuj, on je fůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůj. A to jako že fakt. Ale opečený jako toast se to dá. Jen jedno balení, které mám na dva dni, stojí kolem 90,-.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Příspěvky: 8030
- Registrován: stř 17. bře 2010 22:15:38
- Bydliště: Břidličná
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Pepíno, to už bych nejedla nic jiného za tu cenu.
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Pepíno, moje bývalá kolegyně měla pekynu a pekla si sama doma.
-
- Příspěvky: 926
- Registrován: ned 24. úno 2013 16:55:03
- Bydliště: Sedlec, okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
U nás se peče zásadně z kvásku, do krámu už nikdy pro chléb!
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
No o domácím chlebu už delší dobu přemýšlím, dokonce už mám směs na přípravu doma, jen mám strach, jak to zase bude chutnat... A obyčejný chleba jsem si doma celkem pravidelně pekl, hlavně ze špaldové mouky, a ten byl mňam a vydržel i týden.
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Hele, já do tebe nechci nějak vrkat, ale moje kolegyně si pekla vše, co mohla, i cukroví bezlepkové. Myslím si, že je lepší si nakoupit mouky a kombinovat si, podle chuti, než kupovat směsi. Ale každému vyhovuje něco jiného.
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Já peču ze žitné, třetina žitné chlebové a dvě třetiny bílé... směsi jsou dost drahé.
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Marti, o kousek výš píše Pepa, že má celiakii.
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Zuzko, už jsem zkoušel bábovku a ta byla úplně v pohodě. Tak chleba vyzkouším taky určitě, jen ta mouka je divná. Myslím, že je v ní hodně bramborového škrobu...
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
No, když mi to líčila, tak říkala, že kdyby neměla domácí pekárnu, tak by si ledasco nemohla dovolit.
-
- Příspěvky: 926
- Registrován: ned 24. úno 2013 16:55:03
- Bydliště: Sedlec, okr. Beroun
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
No, když byla kdysi pekárna, taky jsme kupovali chvíli směs - do té doby, než jsme zjistili, co za šmakolády tam přidávají, no hotová alchymie! Takže teď jen klas. hladkou a žitnou hladkou + domácí semínka a je to parádní.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Příspěvky: 8030
- Registrován: stř 17. bře 2010 22:15:38
- Bydliště: Břidličná
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Taky mám pekárnu. Je to výhoda. Těsta jsou z ní krásně vypracovaná. Chleba manželovi z ní nechutná. Zvykl si od nás z obchodu na takový ten buchtový, co se druhý den rozpadá, protože je v něm hodně starého chleba. Nějaké mouky ještě mám nakoupené, musím je postupně zpracovat. Vyzkoušela jsem snad už všechny krom té, co psal Pepa.
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Já jsem od začátku pekla z mouky, protože mi šlo o to, aby ta děcka neměla pořád samá éčka. Snažím se co nejvíce domácí. Teďka budu zkoušet domácí lučinu. Je to smutné, ale když jsem zjistila, že v blbé strouhance je aspoň 5 éček, tak jsem na to koukala jako zjara.
Ale dneska je kvalita potravin opravdu celkově mizerná - mizerná a ještě navíc drahá. Dnešní doba je fakt mizerná doba.
Ale dneska je kvalita potravin opravdu celkově mizerná - mizerná a ještě navíc drahá. Dnešní doba je fakt mizerná doba.
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Babett, já si pekynu kupovala kvůli tomu, že neumím kynutá těsta zadělat klasicky. Dneska opravdu nelituji - vše naházím a je to. Dokonce i těsta na cukroví jsem si v tom nechala namíchat a šlo to, max. jsem to trošku dopracovala. Pomocník je to opravdu moooc užitečný, a já se svýma třema chlapama v chalupě. :-)
- AnnaZ
- Příspěvky: 516
- Registrován: pát 12. bře 2010 19:52:08
- Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Pepíno, ten chleba možná není žádný zázrak, ale je dneska alespoň výběr a je víc druhů. Nebo si ho můžeš upéct sám v pekárně. Můj syn má taky od malička bezlepkovou dietu a peče si ho sám. Kupuje si bezlepkovou mouku Jizerku. Já mu peču i vánoční cukroví a peču z ní i perníčky a jsou krásně měkký. Chce to jen to vyzkoušet.
To jsem vytvořila na Vánoce a je to všechno bez lepku.
To jsem vytvořila na Vánoce a je to všechno bez lepku.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Příspěvky: 8030
- Registrován: stř 17. bře 2010 22:15:38
- Bydliště: Břidličná
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Zuzko, problém je ale taky to, že ani mouka není kvalitní. Nedávno jsem poslouchala nějakého soukromníka, pekaře. To je člověk, který se vyzná, a když ten řekl, že ne z každé mouky, třeba hladké, se dobře peče...
- Čejka
- Příspěvky: 824
- Registrován: pon 15. lis 2010 18:01:53
- Bydliště: Český Dub Hodky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Já nechci hájit potraviny, co jsou k mání v obchodech, ale ta "éčka" se musejí rozlišovat, i kyselina citronová je takto označovaná, a je to těžké, když všichni chtějí mít potraviny trvanlivé, aby nemuseli nakupovat každý den.