Streptocarpus
Re: Streptocarpus
Vladi, moc pěkné strepsíky máš. 

Heli, a kdopak mi je asi dal
?!
?!Re: Streptocarpus
Jsou krásné oba. Moje DS-Sofi Ruletovna má taky poupátka. Už vím, na co se mám těšit. 

Téda, to je zase krásy... že mně sakryš nejdou... 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Miki, asi se budu taky muset smířit s tím, že strepsy nebudou moje silná stránka. Bééééé! Já to z těch lístečků neumím nějak napěstovat, odcházejí mně do kytičkového nebe.
Babett, já to napěstuju z toho listu, i několik rostlin, ale pak nějak "neumím" zalívat či co. Ale jak jsem už psala, zkusím na baráčku, tam vypadá, že je jiné klima...
V paneláku, dokud byla dřevěná okna (hezky jimi profukovalo, tak nebyl takový hic), tak jsem jich taky měla hafo, ale po výměně prostě nejdou.
V paneláku, dokud byla dřevěná okna (hezky jimi profukovalo, tak nebyl takový hic), tak jsem jich taky měla hafo, ale po výměně prostě nejdou.
Mikčo, já si více strepsů samou "láskou" nadměrnou ulila. I listy. Ale už si dávám pozor. Máme chladnější byt (nyní max. 25 °C), takže vím, že musím zalévat méně, a v zimě obzvlášť. Daří se u mne achimenesům, streptocarpům i kohleriím. Ale failajky mně nešly ani v paneláku, ani v cihláku, ani s dřevěnými okny, ani s plastovými, ani na jakékoliv světové straně. Ale streptocarpy, kohlerie a achimenesy mi to mnohonásobně vynahrazují a mám z nich radost.
Zuzko, to jsem ráda, že ti to strepsíci a další vynahrazují. 

Já měl doma strepsy všude, kam dopadlo více denního světla. V létě se slunce opře do mých jižních oken, roztopí byt do tropických teplot.
Strepsíci nespokojeností svěsí listy a já to bral jako prosbu k zalití. Tak jsem o pár přišel, o některé se postarala jinak hodná sousedka, když jsme byli na dovolené. Ze začátku jsem to nesl těžce, po opakované léčbě antidepresivy jsem pochopil, náš byt a moje péče není pro strepsíky požehnáním. Dnes jich mám nevelký počet, o které se sice snažím starat dobře, ale když některý chcípá, ani nemrknu a hodím ho do odpadků.
Rhizomovité mám raději a oni mě také, když přeci jen trucují, je tu jistota, že o ně nepřijdu, protože v hlíně najdu alespoň jeden rhizomek.
Strepsíci nespokojeností svěsí listy a já to bral jako prosbu k zalití. Tak jsem o pár přišel, o některé se postarala jinak hodná sousedka, když jsme byli na dovolené. Ze začátku jsem to nesl těžce, po opakované léčbě antidepresivy jsem pochopil, náš byt a moje péče není pro strepsíky požehnáním. Dnes jich mám nevelký počet, o které se sice snažím starat dobře, ale když některý chcípá, ani nemrknu a hodím ho do odpadků.
Rhizomovité mám raději a oni mě také, když přeci jen trucují, je tu jistota, že o ně nepřijdu, protože v hlíně najdu alespoň jeden rhizomek.
Teď už je méně květů než v květnu a červnu, ale stále jich je dost. 

Ahoj Aničko, máš je zase nádherné. Kde jsi, že ses tak dlouho neozvala? Už se nám stýskalo. Skarlet je fakt super. 

cirrhus píše:... Kde jsi, ...
Ahoj, to víš, léto! Dovolená a spousta jiných aktivit.

Nádhera, jeden hezčí než druhý.