Achimenes
Re: Achimenes
Taky jsem si chtěl takhle krásně okvětit pracoviště, ale nevím, jak by se na to tvářili kolegové technici, kteří nerozeznaj petržel od muškátu.
Tak to já mám opravdu štěstí, že mám před svým kancelářským stolem jižní okno, které se neotevírá a má půlmetrový parapet, páč jsme ve staré budově. Doma mi honzíci taky celkem kvetou, ale není to ono.

Na mém pracovišti :) vykvetl definitivně poslední loudal. No, nezlobím se na něho, rostl chudínek z asi půl centimetrového hovínka-rhizomku. Ani jsem nevěřila, že to dokáže.
Konečně taky vykvetl Dale Martens, zakoupený od Dafralu, ale bohužel byl už vyrostlý v květináči a jako prémii jsem zakoupila molice, kterých se nemůžu zbavit, takže je milý honzík na chalupě u babičky a doufám, že mi nenakazí okolí.
Zdenko, je hezký! Obávám se, že u Dafralu se lze nadít i mnoha jiných, než jen molic. :) Naštěstí achíci zatáhnou a molice potáhnou.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Zdeni, je krásný, a jak říká Janička, ještě že zatáhne. Molic je moc těžké, ba nemožné se zbavit. U nás letos na zahradě napadly kde co!
Ve skleníku jich ještě teď jsou mračna! Klepu se, aby se mi nedostaly domů.
Ve skleníku jich ještě teď jsou mračna! Klepu se, aby se mi nedostaly domů.
Babett, kamarádka tvrdí, že od té doby, co má ve skleníku trávu, tam nemá mšice. Jestli to působí i na molice, nevím. Ale můžu se zeptat. Mohl by to vědět i někdo tady...?
Já je měla na jaře na mračňáku, dvakrát jsem postřikala čímsi a jsou fuč. Horší bude, až přistěhuju kytky z venku.
Já je měla na jaře na mračňáku, dvakrát jsem postřikala čímsi a jsou fuč. Horší bude, až přistěhuju kytky z venku.
Horší ale je, že to vůbec není Dale Martens! :-(
Tohle je fotka z Dafralu, co nabízejí pod názvem "Dale Martens"...
... a Salibova z Flickru...
... a třeba ještě z Blommie pro porovnání.
Tohle je fotka z Dafralu, co nabízejí pod názvem "Dale Martens"...
... a Salibova z Flickru...
... a třeba ještě z Blommie pro porovnání.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Krásné, super květy.
... a Dale Martens u janli ve skleníku. :)
Všimla jsem si, že hodně achíků, které Seržovi kvetou plné, tady u mě mají často jednoduchý květ. Přičítám to rozdílu v teplotách i umístění. Fotka z Dafralu je úplně něco jiného. Tam já bych nic nekupovala.
Všimla jsem si, že hodně achíků, které Seržovi kvetou plné, tady u mě mají často jednoduchý květ. Přičítám to rozdílu v teplotách i umístění. Fotka z Dafralu je úplně něco jiného. Tam já bych nic nekupovala.
No, právě, nejde ani o ty přídatné plátky, ale o barvu (jasně s rezervou, protože fotky :-), a hlavně tvar a texturu plátků, kresbu ve středu...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No, popravdě, mně se víc líbí ten dafralský. 

Otázka není, jestli je hezký - je krásný, to mu nikdo nebere. Jen to jméno... :-)
korektor.cz
korektor.cz
Zkusím tip - Rosa Charm... ale muselo by se vysledovat, odkud ho Dafral má, jestli mohlo dojít k záměně tam - zdá se, že nemá oba (aspoň ten druhý nemá teď ve fotogalerii), takže ho mohl už zaměněný odněkud dostat.
korektor.cz
korektor.cz
Tak jo - první pokus - Purple King... :-)
korektor.cz
korektor.cz
:-) Já jsem to tak pochopila. Danuš, že nevíš, co to je. Ale jen tak pro zábavu - můžeš zkusit porovnat, schválně, jestli by to mohl být on, jak se tobě bude zdát... A nejpodrobnější popisy jsou na http://achimenes.ucoz.com/index/stranica_8/0-32.
A od koho?
A od koho?
korektor.cz
korektor.cz
Hani, moc děkuji za informace, s Dafralem jsem definitivně skončila, z pěti objednaných honzíků jsem po 3 měsících dostala jen tři napadené molicemi, z nichž zatím vykvetl jen jeden. Tak uvidím, jestli se dočkám nějakých květů i u těch ostatních.