Saintpaulia
Re: Saintpaulia
Moooc hezké. Hlavně ten Zolushkin Son. 

-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
I mně se líbí nejvíc tato, takový tvar jako maceška... moc pěkný.
Miško, souhlasím, všechny máš nádherné a Zolushkin Son je úžasný.
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Zolushkin Son je opravdu moc hezký, a to je teprve 1. kvetení. Ale měla jsem docela nahnáno - když se květy rozvíjely, tak byly úplně bílé, teprve teď po týdnu se začínají vybarvovat.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Mišičko, všechny krásné, ale jednička je i pro mě Zolushkin Son.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Zoluskin Son je nej. 

- AnnaZ
- Kontaktovat uživatele:
U mě taky vede Zolushkin Son. Mám ráda macešky. 

Fialky, které mi kvetou v práci.Leprechaun's Daydream
Alamo Flame
Buckeye Saucy Irish
Sharon
Ancient Lace
Mac's Southern Springtime a Senk's Vespa Verde

Ivanko, to je krásné podívání v dnešním mlhavém dni.
Krásne fialky, tá Senk's Vespa Verde je úžasná a pekne vyzerá spolu s Mac's Southern Springtime. 

... to není žádný Mac - je to Macovo jižanské jaro - kdyby bylo to jaro Zuzčino, taky to nepůjde zkracovat jako Zuzka... 

Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Chápem, už nebudem skracovať názvy... ale aj sériu Rob's... volajú všetci proste Robsovky. :)
No jasně, a analogicky může být příslušnost k sérii Mac's vyjádřená obecně pojmem Macsovky/Mac'sovky, Macsíci/Mac'síci - takže jedna bude Mac'sík apod., ale ne Mac. Prostě to Mac's je přídavné jméno přivlastňovací = Macův/Macova/Macovo (něco), tak tomu čemusi, co patří Macovi, nejde říkat Mac. To je asi jako kdybych místo "psův obojek" říkala "pes"... (větší blbost mě nenapadla - ale snad je z toho jasné, o co mi jde :-).
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
zuzka83 píše:Chápem, už nebudem skracovať názvy... ale aj sériu Rob's... volajú všetci proste Robsovky. :)
Tady říkáme Robsíky.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, taky to dělám, že jsem líná vypsat celý název.
Babetta píše:Hmm, taky to dělám, že jsem líná vypsat celý název.
Já vím, že to je přirozené. Ale jde mi o to, když zkracujeme, aby jednak bylo co možná nejvíc jasné a srozumitelné, k čemu se ta "zkratka" vztahuje - klasicky v přímo následujících příspěvcích si to většinou každý spojí (i když i to je ošidné, když se povzneseme nad tu svou vlastnoručně uválenou kuličku (myslím samotné naše fórum ;-) a uvědomíme si, že ve vyhledávačích už ty souvislosti a návaznosti vidět nejsou), ale hlavně aby si ty zkratky zachovaly logiku:
Rob's, Robsík apod. = fialka ze skupiny Rob's - tedy Robových fialek / ale Rob = Ralf Robinson - tedy autor Rob'sů;
Mac's, Macsík apod. = fialka ze skupiny Mac's - tedy Macových fialek / ale Mac = George MacDonald - tedy autor Mac'sů...
korektor.cz
korektor.cz