Achimenes
Re: Achimenes
Tak jsem vyzjistila, že někteří achíci už vyrazili do boje s přírodou. Mají narašené ocásky. Loni jsem sázela první várku 18. 1., letos tyhle budu muset sadit už teď, aby se nevysilovali. A pak taky ty mrňky, co vypadají, že jsou v posledním tažení. Jak jsou malí, tak se lehce vysuší. Hlavně malí salibáci. Tak půjdou s mojí modlitbou do substrátu. Dám je na jižní okno. Snad to dají. Držte mi palce! 

Janičko, držíme ti pěsti, abys měla štěstí.
Ať ti krásně rostou.
Ať ti krásně rostou.Re: Achimenes
... taky držím palečky, ať ti všechny vyrostou, ale při tvé šikovnosti určitě!!!
Já už jsem taky včera prdla do hlíny ty podzimní vymandelené od tebe, tak snad porostou, a pokud není tajemstvím, pochlub se nám, Jani, jaké nové klenoty přibudou letos ve tvé sbírce, ať víme, na co se můžeme všichni těšit.
Já už jsem taky včera prdla do hlíny ty podzimní vymandelené od tebe, tak snad porostou, a pokud není tajemstvím, pochlub se nám, Jani, jaké nové klenoty přibudou letos ve tvé sbírce, ať víme, na co se můžeme všichni těšit.

To víte, bando, že jsem zase něco vymandelila. Něco z toho nejnovějšího, něco z loňských. Celkem tak okolo dvaceti kousků. Ale všechny krásné, jak jsem byla ujištěna. Pro mě to bude taky překvápko, já vím jen ty na letošek. A nastane boj o místo. Budu asi muset zastínit pracovní vedlejší skleník, kde mám v létě kaktusy. Naštěstí už jen pár echiňáků na polici.
Tak malý vzorek :)
Tak malý vzorek :)
No, to je něco.
Už se těším na návštěvu skleníku. Neboj, Jani, achimenesky si jen prohlídnu, ty pěstovat nebudu.
Už se těším na návštěvu skleníku. Neboj, Jani, achimenesky si jen prohlídnu, ty pěstovat nebudu.Re: Achimenes
Tak jsem taky dělal novoroční inventuru v rhizomkách a pár jich mělo slušné ocásky (asi samečci), tak jsem je vysadil. Snad nebude moc pošmourných dní bez sluníčka, aby se nevytáhly. Koukám, Jani, že budeš mít zase parádní přírůstky. Já mám pár semenáčů botanických druhů a bude mezi nimi možná i Achimenes dulcis. Tak se taky těším na novou sezonu.
To víte, že když se trochu zadaří, zase pošlu dál, co bude možné. Letos ale neudělám tu blbost, abych zalila v září kořenovým stimulantem. Pravda, kořeny měly jako blázen, ale rhizomků za dva prdy :), protože veškerou energii vrhly právě do toho kořání. No ale snad ti, kteří nějaké loňské rhizomky z těch mých usápli, budou úspěšní a dočkají se rostlinek a květů!
Nové rhizomky by měly dojít zač. března, tak potom dám vzorky všech přírůstků, co přijdou, aby se zatím potěšilo alespoň oko.
Nové rhizomky by měly dojít zač. března, tak potom dám vzorky všech přírůstků, co přijdou, aby se zatím potěšilo alespoň oko.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jani, musím se podívat na ty své a tady vlastně na ty tvé. Už se těším na květy, a ty nové šperky, co budeš mít, budou fakt nááádhernéé. Až jich budeš mít dost, ráda koupím.
To bude zase krása... stavím se rychle do fronty, protože jak to tak vidím, tak už jsem druhá. :-)
Tak je dobře opečovávej, množ, ať je jich co nejvíce...
Tak je dobře opečovávej, množ, ať je jich co nejvíce...

Tedy, Jani, to je nádhera, hned jsem po ránu trochu pookřála, věřím, že se ti povede vypěstovat krásné rostlinky, a už se těším na fotky ze skleníku.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Nedalo mi to a šla jsem omrknout ty moje achimenesky. Mám je v zádveří, kde sice nemrzne, ale je tam dost chladno. Spí hlubokým spánkem, po ocáskách ani vidu. Vypadají celkem dobře. Ještě je nechám spát, je tu delší dobu zima, zasadím je později. Nejraději bych pro ně pořídila nějaký malý skleníček, abych je měla kam dát ven, ale loni bylo tolik svilušek a molic, že si na to netroufnu.
Jani, koukám, že budou zase nádherné přírůstky, už se moc těším, už bych měla začít šetřit. 

Tak tak, miki! Já taky od podzimu pilně šetřím korunky za achimenesky nebo lupení strepsíků. Takže mě ty přírůstky doufám nezruinujou a penízky budou účelně a smysluplně využity pro nás všechny.

Já to letos s výsadbou zkusím tak, že nasážu do malých květináčů, a až se odkýbluju na chalupu, přesázím opatrně do konečné velikosti květináče. Prže bych tu na 80 květníků na tři okna nedala, ani kdybych se picla. :)
Loni jsem to tak u několika udělala a v pohodě. Ani si nevšímly, že mají větší květináč.

Já to letos s výsadbou zkusím tak, že nasážu do malých květináčů, a až se odkýbluju na chalupu, přesázím opatrně do konečné velikosti květináče. Prže bych tu na 80 květníků na tři okna nedala, ani kdybych se picla. :)
Loni jsem to tak u několika udělala a v pohodě. Ani si nevšímly, že mají větší květináč.
Jani, taky tak. Loni jsem taky sázela do těch bílých malých štamprlátek achíky, a když vzrostly, tak jsem je pak opatrně přesadila do většího květníku.
Mám dotaz... kdo pěstujete Summer Sunset... dělá taky rhizomy po stonkách? Nebo jen pod zemí?
Dneska jsem se dokopala vydrolit rhizomy z květináčů a na tom po SS byli pinďové v papíře a já si nejsem jistá, jestli jsou z něj.
No ale proč bych je k tomu dávala???
Jinak mi to dělá jen Lady Lyttelton, a to teda hodně.
Kdyby někdo toužil po Lady Lyttelton, stačí naznačit. Urodilo se i pod zemí.
Dneska jsem se dokopala vydrolit rhizomy z květináčů a na tom po SS byli pinďové v papíře a já si nejsem jistá, jestli jsou z něj.
No ale proč bych je k tomu dávala???
Jinak mi to dělá jen Lady Lyttelton, a to teda hodně.
Kdyby někdo toužil po Lady Lyttelton, stačí naznačit. Urodilo se i pod zemí.
Jani, tolik nádhery snad ani nemůže existovat. Množ, jen množ, řada zájemců se rozrůstá. To si nenechám ujít.
Evuško, určitě jsou to stonkové ze Summer Sunset. Dělá mi to taky. A i někteří jiní. Často se to taky děje, když dáš ulomenou lodyhu do vody. Často začne tvořit tyhle stonkové rhizomky, asi na záchranu a pokračování rodu. :)
Vokajdo, to víš, že budu dělat, co půjde!
Vokajdo, to víš, že budu dělat, co půjde!