Smithiantha
Re: Smithiantha
Miloši, tak ta se ti teda povedla, krásná sluníčková...
Moc hezká!
Miloši, je suprová.
Kdybych byla herec Plachta, tak bych řekla: Voříšku, tohle je ale veliká krása...
Jako janli říkám totéž s vykřičníkem!!!
Miloši, ta potvůrka se ti tedy povedla. Je hezká, jedinečná právě tím, že nemá, nebo málo, ty ťuflíky. Fakt paráda! Gratulace!
Jako janli říkám totéž s vykřičníkem!!!
Miloši, ta potvůrka se ti tedy povedla. Je hezká, jedinečná právě tím, že nemá, nebo málo, ty ťuflíky. Fakt paráda! Gratulace!

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Miloši, kdysi jsem těmto kytičkám moc neholdovala, ale začínám jim přicházet na chuť, když vidím tu nádheru.
Díky všem za ohlas!
Tak se musím pochlubit novým výsledkem hybridních pokusů. Máma smithiantha Tropical Beauty a táta achimenes Vie en Rose. Z achimenesu tam nic nevidím, tak to bude nespíš self.
A tahle to má na svědomí:
A tahle to má na svědomí:
Naposledy upravil(a) kozlik dne ned 30. bře 2014 12:59:32, celkem upraveno 1 x.
Na selfík to, Miloši, vypadá. Ale je povedená, hodně tečkovaná a, jak píše Pepíno, více do růžova. Mně se moc líbí. 

Naposledy upravil(a) janli dne ned 30. bře 2014 13:05:33, celkem upraveno 1 x.
No, má výraznější kresbu, je dorůžova, jinak jsou si hodně podobné. Spíš je zajímavé, že semenáče kvetou už teď na jaře. Kdyby to tak bylo i z rhizomů.
Hele, jak vylezly už ty smitošky od tebe. Jsou na jižním okně, mají krásně vybarvené listy a zatím není vidět, že by jim sluníčko vadilo. No ale brzy poputují do skleníku. Snad se jim tam bude líbit a neumučím je.
Jarní sluníčko jim prospívá, já je smažím na sluníčku i v létě, ale to už se jim nelíbí, kroutí se jim listy.
Už mám taky vylezlé všechny smitošky (asi 4) jen Paskgodis pořád spí, musím ho probrat a podívat se na něho. Nebo je, Miloši, možné, že některé vylezou až hooódně za dlouho, třeba i za dva měsíce? U Janičky taky vidím, že nemá ještě všechny venku. Jinak dítko po mamince máš moc pěkné...
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Miloši, krásné, moc. Mně zatím ještě neraší, dávají si, mršky, na čas.
Díky!!!
Mně už vylézají, ale třeba Paskgodis taky ještě nevystrčil hlavičku.
Mně už vylézají, ale třeba Paskgodis taky ještě nevystrčil hlavičku.
Tenhle kousek je dítě smithianthy Junko. Květy mají krémovou barvu, uvnitř jsou žlutější, květní plátky jsou na okraji slabě narůžovělé.
Rostlina je menší, na rozdíl od většiny hybridů.
Rostlina je menší, na rozdíl od většiny hybridů.