Achimenes
Re: Achimenes
Miloši, bezva - přidala jsem tvůj nález do klubové sbírky odkazů. Je pod ním "podepsaná" Naďa Gotmanova (... Seržovy hybridy Masha Gotmanova a Veronika Gotmanova :-) a má tam i Seržovy minisinningie - kdo ještě nenakouknul...
Bude to teda na nemálo peněz - loňské novinky od 12 dolarů, minimální objednávka 50 $, tzn. + DPH (je to Ukrajina, mimo EU; leda by byla možná nějaká dohoda ;-), + platba přes Western Union to taky prodraží...
Ale posílání rhizomů z Ukrajiny k nám už jste s Pepčou vyzkoušeli (od Alexe přes eBay, o tom jsme tu mluvili), takže aspoň víme, že to funguje...
O autorství YQH - apricos v závorce jenom vyzdvihuje, že je meruňkový, na rozdíl od původní verze Yellow Queen, která je žlutá... U Yellow Queen na té Frau Floře vznikla doměnka, že je autorem Kartuz, ale Michail (achimenes.ucoz.com) píše, že neví o tom, že by v Kartuz Greenhouses achíky šlechtili, ale že jen byla YQ v jejich katalogu 2008 - takže zřejmě autor neznámý. A asi teda ani u té vylepšené Yellow Queen Hy není žádné autorství přiřknuto...?
Bude to teda na nemálo peněz - loňské novinky od 12 dolarů, minimální objednávka 50 $, tzn. + DPH (je to Ukrajina, mimo EU; leda by byla možná nějaká dohoda ;-), + platba přes Western Union to taky prodraží...
Ale posílání rhizomů z Ukrajiny k nám už jste s Pepčou vyzkoušeli (od Alexe přes eBay, o tom jsme tu mluvili), takže aspoň víme, že to funguje...
O autorství YQH - apricos v závorce jenom vyzdvihuje, že je meruňkový, na rozdíl od původní verze Yellow Queen, která je žlutá... U Yellow Queen na té Frau Floře vznikla doměnka, že je autorem Kartuz, ale Michail (achimenes.ucoz.com) píše, že neví o tom, že by v Kartuz Greenhouses achíky šlechtili, ale že jen byla YQ v jejich katalogu 2008 - takže zřejmě autor neznámý. A asi teda ani u té vylepšené Yellow Queen Hy není žádné autorství přiřknuto...?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
janli píše:Stránky jsou Maši Gotmanové, objednávka odtud je na jedné položce o 2-5 dolarů vyšší...
Vyšší než kde? Pokud se může zveřejnit.
Hanko, díky za pátrací akci, já našel achimenes Yellow Queen Hy (apricos) jenom na ruských stránkách. Oni tam taky mají všechny, asi si zpříjemňují jinak horší životní podmínky.
No, když jsem si přepočetl dolary na český, tak se mi protočily panenky. Ale taky jsem byl schopen dát za kytku na eBayi majlant.
Tak možná něco objednám.
Vyšší, než platím u Serže, samozřejmě. Zřejmě je do toho započítán i její finanční profit, nebo různé poplatky? Nevím.
Jestli přeposílají ven, mi není jasné, mluví se tam jen o Ukrajině, Rusku a SNS - společenství nezáv. států (bývalé země SSSR). Raději se jí na to zeptej.
Jestli přeposílají ven, mi není jasné, mluví se tam jen o Ukrajině, Rusku a SNS - společenství nezáv. států (bývalé země SSSR). Raději se jí na to zeptej.
Zeptala jsem se Serže na ten achík. Měl jsi pravdu. Není. Zkopírovala jsem odpověď.
Hello my dear Jana, Good to here from you.
As I know, Yellow Queen is a hybrid of Konrad Michelssen, It was created by him in Germany, and I think it had a German name in the beginning.
Then after he died, somebody called it Yellow Queen. So It's not my hybrid. All the best, regards Serge
Hello my dear Jana, Good to here from you.
As I know, Yellow Queen is a hybrid of Konrad Michelssen, It was created by him in Germany, and I think it had a German name in the beginning.
Then after he died, somebody called it Yellow Queen. So It's not my hybrid. All the best, regards Serge
Díky za zajímavou zprávu, teď už máme jasno. Paní Nadě jsem napsal, tak pak dám vědět, jak to dopadlo.
Takže díky naší Janince se mi "sbírka" achíků z loňské jediné sorty Dark Matter rozrostla na 23 odrůd...
Co na to, Jani, řekneš? Teda pět jich mám odjinud, ale zbytek je tvoje práce!
P.S.: Pokud to klapne s tou Milošovou Ukrajinou, tak musím mít ještě na jaře tu September Queen! Je úžasná.
Co na to, Jani, řekneš? Teda pět jich mám odjinud, ale zbytek je tvoje práce!
P.S.: Pokud to klapne s tou Milošovou Ukrajinou, tak musím mít ještě na jaře tu September Queen! Je úžasná.
No neblázni, jak se k tobě dostaly? Já jsem ti jich přece tolik nedávala? A kam dáš ty letošní, tam jsou taky pěkňouši!
Je to nakažlivý. September Queen mít bohužel nebudu, na poprvé mě nedrapla. Asi proto, že je bílá. To černé hrdlo je údajně háklivé na vysoké teploty, a já mám ve skleníku v letních vedrech ke 40 stupňům. A to se ten zajímavý střed asi nevybarví. A v chalupě je zase šero. Takže já jedu na barvy. :))
Je to nakažlivý. September Queen mít bohužel nebudu, na poprvé mě nedrapla. Asi proto, že je bílá. To černé hrdlo je údajně háklivé na vysoké teploty, a já mám ve skleníku v letních vedrech ke 40 stupňům. A to se ten zajímavý střed asi nevybarví. A v chalupě je zase šero. Takže já jedu na barvy. :))

Pepčo, mělo by - u způsobu platby má doslova "blízké zahraničí" - tak myslím, že by neměl být důvod, aby je k nám neposlala... :-D
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Jani, sázel jsem to do malých květníků, něco v květnu prodám na výstavě, tak si na ty "pěkňouše" místo vynajdu. 

Hani, přiznám se, že už jsem si zkoušel objednat, a bohužel jsem se dostal ke kroku platba, kde mi to napsalo, že není způsob, jak zaplatit...
Tak nevím...
Tak nevím...
Pepo, paní z Ukrajiny ještě neodepsala, ale je to teprve jeden den. Mně dneska vykvetl jeden ze semínek od Gesneriad Society. Je to Achimenes erecta Tiny Red. Vysetý byl v říjnu, tak to si docela pospíšil, ale je to prcek.
Prcek, ale krásnej! Moc hezká barva květu, i pěknej keříček! 

Dík, Jani, ještě mi nakvétají botanické A. misera a A. candida, taky prckové. Tak jsem natěšenej!!!
Miloši, já jí psal ještě před tebou v angličtině a ani slovo...
Mimochodem je nádherný ten tvůj špunt...

Mimochodem je nádherný ten tvůj špunt...

To se ti ani nedivím! V tuhle roční dobu je to nádhera.
Já jí psal rusky, no třeba jela na olympiádu...

Dejte jí čas - jestli k nám ještě nic neposílala, musí si nejdřív zjistit, co a jak... Vy jste hrozně hrr! :-)
korektor.cz
korektor.cz
Hodná je paní Naděžda.
Prý to půjde poslat.
Dear Josef, good day.
Thank you for your letter.
We can send flowers to you in Czechia.
You can payment thought western union or another method you like.
Best regards
Nadya
Pro ty, kdo nerozumějí:
Milý Josefe, dobrý den.
Díky za vVáš dopis.
Květiny můžeme zaslat i do Česka.
Platit můžete pomocí Western Union nebo jinou Vámi preferovanou metodou.
Srdečně zdraví
Naďa
Prý to půjde poslat.
Dear Josef, good day.
Thank you for your letter.
We can send flowers to you in Czechia.
You can payment thought western union or another method you like.
Best regards
Nadya
Pro ty, kdo nerozumějí:
Milý Josefe, dobrý den.
Díky za vVáš dopis.
Květiny můžeme zaslat i do Česka.
Platit můžete pomocí Western Union nebo jinou Vámi preferovanou metodou.
Srdečně zdraví
Naďa
Tak výborně, budeme měnit. :)