Zahrada
Re: Zahrada
Aksinedko, pěkná zahrádka, kaktusům nerozumím. Nemám na ně místo, tak se jim vyhýbám, ale v Kakteenu si ráda procházím skleník.
Taky přidám něco z naší zahrádky, ale fotila jsem po zalévání, je to mokré.
Tulipány, které ještě neodkvetly
Lýkovec
Flox
Hymenoxis
Lewisie
Božskokvěty
První kosatec
Pivoňka
Taky přidám něco z naší zahrádky, ale fotila jsem po zalévání, je to mokré.
Tulipány, které ještě neodkvetly
Lýkovec
Flox
Hymenoxis
Lewisie
Božskokvěty
První kosatec
Pivoňka
Naposledy upravil(a) Packa dne pon 28. dub 2014 22:31:19, celkem upraveno 1 x.
Primulky auriculy, které ještě kvetou
Primulky P. sieboldii, ještě nekvetou všechny
Primulky P. sieboldii, ještě nekvetou všechny
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helenko, ty auriculy jsou krásné. Až na ně narazím, taky si něco pořídím.
Mně se moc líbí lýkovec. Měli jsme s bíle lemovaným listem a včera jsem koukala, lem nikde. Ale jeden rok hodně zmrzl a možná je to nějaký odrost, nebo semenáč.
A kosatec je taky pěkný, máme trochu víc rezavý. Je to moc zajímavá kombinace s tou fialovou.
A kosatec je taky pěkný, máme trochu víc rezavý. Je to moc zajímavá kombinace s tou fialovou.
Ahojky holky... krásně vám to kvete.
Holky, kdybyste někdy měly navíc ten fialovo-hnědý kosatec, tak se stavím do fronty... Teď, jak mě tak napadá, tak mi úplně vymizely irisky. Loni jsem je sadila a měla jsem za to, že to je trvalka? Takže buďto holomrazy, nebo mrcha hryzec si pochutnal...
Holky, kdybyste někdy měly navíc ten fialovo-hnědý kosatec, tak se stavím do fronty... Teď, jak mě tak napadá, tak mi úplně vymizely irisky. Loni jsem je sadila a měla jsem za to, že to je trvalka? Takže buďto holomrazy, nebo mrcha hryzec si pochutnal...
Mikino, já budu tedy naznačovat a třeba Luďa popadne rýč. Budu mu za to muset něco slíbit. :-)
Asi jiný kosatec. :-) :-) :-)
Asi jiný kosatec. :-) :-) :-)
Evuško,
tak se zase jednou budeš muset obětovat???
tak se zase jednou budeš muset obětovat???
Evi, tak pokud jsou manželovy, tak mu je nerej...
Děkuji, Babetto - podívala jsem se na Toulavou kameru o arboretu Paseky - hezké, nemám s kým jít, není to daleko, pouze asi 200 km. Blíže než do Prahy.
Někdy při surfování po televiz. kanálech najdu i Toulavou kameru.
Někdy při surfování po televiz. kanálech najdu i Toulavou kameru.
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Packa - ach, koprová pivoňka, koupila jsem si 3 nemám ani jednu, béééééééééé.
Kosatce - holky, mám trošičku větší a mnohem tmavší hnědo-fialové (tedy doufám, že nekecám), až pokvetou, ukáži a klidně v srpnu podaruji.
Kosatce - holky, mám trošičku větší a mnohem tmavší hnědo-fialové (tedy doufám, že nekecám), až pokvetou, ukáži a klidně v srpnu podaruji.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Už jsme z arboreta doma. Přidám pár fotek. Bylo tam moc fajn, počasí se vybralo. Popovídala jsem si tam s panem majitelem a jeho ženou o kaktusech. Konstatovala jsem, že s chlapem už tam nejedu! Nebylo to nic pro něj. Nervóza!
Dva roky jsme tam nebyli a nestačila jsem se divit, kolik neskutečné práce je tam odvedeno! Byla jsem nadšená. Mají hodně skalniček na prodej. Vybudovali jezírka. Na vrcholu svahu jsou takové boudičky s lavičkou uvnitř... atd.
Moc jsem utrácet nemohla, koupila jsem si dva mrazuvzdorné kaktusky a dvě skalničky (zapomněla jsem jméno). Tak to jen malá ochutnávka...
Dva roky jsme tam nebyli a nestačila jsem se divit, kolik neskutečné práce je tam odvedeno! Byla jsem nadšená. Mají hodně skalniček na prodej. Vybudovali jezírka. Na vrcholu svahu jsou takové boudičky s lavičkou uvnitř... atd.
Moc jsem utrácet nemohla, koupila jsem si dva mrazuvzdorné kaktusky a dvě skalničky (zapomněla jsem jméno). Tak to jen malá ochutnávka...
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Vpravo ten sukulent je z rodu Delosperma, je opravdu super, moc vděčná kytička, taky mi nakvétá, prodává se docela hodně. :)
Naposledy upravil(a) HankaP dne stř 30. dub 2014 10:58:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: ... opraveno
Důvod: ... opraveno
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Mně udělala chcíp, ještě jsem měla myslím oranž.
A pokud se nepletu, je to rod Delo(s)perma.
Přečíst prosím vcelku. Ono je to zase sprostý slovo. 
Přečíst prosím vcelku. Ono je to zase sprostý slovo. 
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helenko, ty určitě budeš vědět, jak se ta kytička vpravo jmenuje. Já to víím, ale ne a ne si vzpomenout! Blééé... dementka, no.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Ano, Pepčo, název mi to nahoře změnilo na pomlčku, ještě tu budu za očerňovače a kaziče. :D
Ano, je to Delosperma congestum, asi Gold Nugget.
Jste omluveni vy všichni, ať sklerotici, nebo nové oběti cenzúry... :-)
Takže oživuji příslušný návod - viewtopic.php?f=15&t=479 (pak ho zase schovám :-)...
Takže oživuji příslušný návod - viewtopic.php?f=15&t=479 (pak ho zase schovám :-)...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz