Zahrada
Re: Zahrada
Tak jsem se po třech letech dočkal prvního kvetení u Campanula choruhensis. Krásná chlupatá skalnička.

Krásný, zvonky mám moc ráda. Mně teď kvete C. punctata (mimo jiných). Krásný, ale děsný plevel.
Pepčo, super kveteníčko...
Evuško, kdybys měla z toho "plevele" semínka, tak na mě mysli, jo???
Evuško, kdybys měla z toho "plevele" semínka, tak na mě mysli, jo???

Ti ho vyreju, ale pak mi nenadávej, že ho máš všude. Jestli bude zítra čas, tak vyfotím, co dokáže. Ani nevím, jestli semení, já po odkvětu celý stvol vyrvu se vším, co povolí a vyhazuju. On hlavně odnožuje.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Mám takový vysoký zvonek mezi floxama. Likviduji ho taky, vždy někde zase naroste.
Pepčo, krásný zvonek...
A něco málo od nás...
A něco málo od nás...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Taky na to koukám, na to množství lilií. Taky koukám a nikde nevidím plevel. Zato u mě na zahradě je to hrozné.
Krásně vám to kvete. Evičko, už ti nádherně kvetou lilie, mně ještě zdaleka nekvetou.
Toto jsem si koupila v Choteči.
A pár kvítků ze zahrady.
Dračík
Mák
Dianthusy
Devaterníky
Toto jsem si koupila v Choteči.
A pár kvítků ze zahrady.
Dračík
Mák
Dianthusy
Devaterníky
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helenko, na vaše skalničky se vždy ráda podívám. Vidím i plašič na krtka. Máte ho tam? Spíš hraboše, ne?
Tak přidám také něco ze zahrady. :) Helenko, napiš mi, jak se jmenuje ta fialková, vím, že na H, ale nic víc.
Ty masožravky jsou úžasné. Na zimu je schováváš, nebo vydrží venku?
Vladi, některé nechávám, hlavně ty nízké, a některé dám do předsíně skleníku. Ale ony už jsou tak vycvičené, že je letos asi nechám venku, jen na ně hodím netkanku a trochu chvojí.
Jani, krásné sáry i ta leptosperma. Včera jsem aranžoval výstavu masožravek na Slupi, to by ses pokochala, tam těch sarracenií byly stovky. 

Pomoc, dotaz zahradního analfabeta, som zmätená - opravila jsem zcenzurovanou "leptospermu" - ale neměla to být ta delosperma? Na netu jsem si sice našla leptospermum, ale nic takového zas na fotkách nevidím...? 

Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, pravdu máš. Jsou to delospermy. :) Leptospermum je přeci keř. Pepíno rychlejc myslel než psal - nebo naopak? Leptospermum jsem mívala pomalu dvoumetrový keř, ale už je v pánu. Když kvetl, byla to paráda.
Pepíno, tys dělal Darwinianu? Nebo jak ses k tomu připlet?
Pepíno, tys dělal Darwinianu? Nebo jak ses k tomu připlet?
Hani, promííň, jasně že to je delospermum! Janýs měla pravdu: psal jsem rychleji, než myslel. Leptospermum je australský křák, který se v bytových podmínkách těžce udržuje při životě. A používá se hodně jako řezáná květina. A zaměnil jsem je kvůli tomu "spermum".
Jani, jasně, Darwoška má výstavu jako každý rok a já třetí rok pomáhám s instalací a aranžuju, když je co. Letos se sešla obrovská spousta krásných rostlin, že mám strach, že pro kytky nebudou vidět kytky.

Jani, jasně, Darwoška má výstavu jako každý rok a já třetí rok pomáhám s instalací a aranžuju, když je co. Letos se sešla obrovská spousta krásných rostlin, že mám strach, že pro kytky nebudou vidět kytky.

No jo, ale fakt jsem nechtěla nějak rýt - poctivě jsem to tam hledala... :-)
Mátlo mě zase, že delospermy tam byly dvě a Pepča by chválil jen jednu a přitom ani neřekl, kterou. A on zatím "ta ...sperma" myslel jako množné číslo, takže obě... - jenže to jsou ty delospermy, protože jedna delosperma, rod Delosperma (a ne Delospermum)!
Co kdybychom tomu říkali po česku kosmatec? ;-)
Mátlo mě zase, že delospermy tam byly dvě a Pepča by chválil jen jednu a přitom ani neřekl, kterou. A on zatím "ta ...sperma" myslel jako množné číslo, takže obě... - jenže to jsou ty delospermy, protože jedna delosperma, rod Delosperma (a ne Delospermum)!
Co kdybychom tomu říkali po česku kosmatec? ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Janičko, ty krásky jsou ode mne??? Dala jsi jim kabát a já je nepoznávám. Ty moje dělají koberce, ale u tebe v květináčku vypadají lépe.
Dnes jsem navštívila nové zahradnictví (7 km od nás) a zase jsem utrácela za další delospermy (kosmatce). Já je mám totiž moc ráda.
Na zahradě jsem ještě zvládla pár snímečků.
Primulky
Kakosty - růžový a Splish Splash
Turecký mák?
Moltkia
Pivoňka
A začínají nakvétat ostrožky
Dnes jsem navštívila nové zahradnictví (7 km od nás) a zase jsem utrácela za další delospermy (kosmatce). Já je mám totiž moc ráda.
Na zahradě jsem ještě zvládla pár snímečků.
Primulky
Kakosty - růžový a Splish Splash
Turecký mák?
Moltkia
Pivoňka
A začínají nakvétat ostrožky