Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Dančo, proti téhle generalizaci ale protestuju. Máš pravdu, že lidi (děti) z města nemají tolik příležitostí sžití se se zvířaty a vůbec s přírodou - na druhou stranu pro některé lidi na vesnici to zase často je něco tak obyčejného, běžného, samozřejmého, že není proč tomu věnovat nějakou zvláštní pozornost, natož city. Vem si takovou klasickou vesnickou idylku (pro leckoho ještě pořád normální!), jako je topení koťat... Nebo pes celý život uvázaný na řetězu na dvorku. Věc, která má hlídat a štěkat - na to stačí kastrol nějakých zbytků, aby to nepošlo, a bouda, aby to nezmrzlo - pak už by to totiž nejspíš neštěkalo. Ale chodit s tím třeba na procházku? To jenom ti prdlí měšťáci se s tím mazlí - na vesnici na takové hlouposti není čas...
Ono to nikdy a nikde není jen černé nebo bílé, vždycky jde o jednotlivého konkrétního člověka - ať z města, nebo z vesnice...
Ono to nikdy a nikde není jen černé nebo bílé, vždycky jde o jednotlivého konkrétního člověka - ať z města, nebo z vesnice...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Vladi, největší predátor ze savců (krom nás lidí) je kočka! Už loví i strepsy.
Tos asi musela mít radost. Ta naše černá potvora mi strhla z okna celý tácek s miminama adének. Cedulky mi jsou taky na prd.
Tos asi musela mít radost. Ta naše černá potvora mi strhla z okna celý tácek s miminama adének. Cedulky mi jsou taky na prd.Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Tak já si zrovna říkám, že ty naše už dlouho nic takového nevyvedly - ale ono co není, může být, ani se člověk nenaděje. :-) Naše momentálně spolubydlící, moje kontratchyně (matka Honzovy přítelkyně :-) si přivezla asi na měsíc jejich pejsinu, tak máme veselo. Je to münsterlandský ohař - zvíře od přírody až hyperaktivní - a tohle navíc milující kočky. Takže pořád za nimi šmejdí a snaží se k nim dostat (a očuchat jim zadky :-). Kočky si pomalu zvykají, ale první dny trávily většinou zalezlé na patře. No, už jsme tam Axu jednou měli, tak vím, že je to v pohodě, jen si na sebe musí zase zvyknout... Ona i Axa se po pár dnech trošinku zklidní - to pak chodí chrnět mně pod nohy anebo rovnou se mnou do postele... to teda panička trošku těžce nese (žárlí) - jenže když já mám ty kočky... ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Dobré ráno, přeji krásný a pohodový den.
Sklípkoví návštěvníci, ať vás to nepoloží, ve zdraví se vraťte domů.
Sklípkoví návštěvníci, ať vás to nepoloží, ve zdraví se vraťte domů.
Krásný den přeju všem.
Nejlepší je zalézt do toho nejhlubšího.
Nejlepší je zalézt do toho nejhlubšího.
Ať všichni přežijem ta vedra!
Do sklípku zalízt můžu, ale teče mi tam jen voda :)))) (je tam pramen).
Leda že bych si tam vzala flašku Merlotka, nebo lépe do vedra Iršajíka. Toho cuclím, když večer zaleze
za kopce. Pěkně studenej, to nemá chybu.
Jak říkám, mám ráda teplo i léto, ale co je moc, to je příliš. :)))))
Do sklípku zalízt můžu, ale teče mi tam jen voda :)))) (je tam pramen).
Leda že bych si tam vzala flašku Merlotka, nebo lépe do vedra Iršajíka. Toho cuclím, když večer zaleze
za kopce. Pěkně studenej, to nemá chybu.Jak říkám, mám ráda teplo i léto, ale co je moc, to je příliš. :)))))
Dobré ráno, počasí stále stejné. VYDRŽTE a mějte prima den. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Víkendové výletování jsem myslela, že nepřežiji. Už jsme od večera doma v příjemném chládku.
Mějte se krásně.
Mějte se krásně.
Přeji pěkný den všem.
Noc byla opět tropická, teď fouká vítr a je zataženo. Snad zaprší, je sucho.
Noc byla opět tropická, teď fouká vítr a je zataženo. Snad zaprší, je sucho.

Dobré ráno.My máme zalito. V půl třetí bouřka, asi půl hodiny docela síla. Škody zatím nezjištěny. Lepší, než stát hodinu s hadicí. Osvěžil se vzdoušek.
U nás taky zalita zahrádka a lepší vzduch, mějte krásný a pohodový den...
Ahojky, tak u nás sice pršelo, ale jen drobet, takže zalito nemáme. Vzduch je taky pořád těžký, takže nic moc.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Ahojte všichni.
Trochu deště ani u nás nepomohlo. Jen zůstalo pod mrakem, tak tolik sluníčko nepálí.
Trochu deště ani u nás nepomohlo. Jen zůstalo pod mrakem, tak tolik sluníčko nepálí.
Tady byla v noci bouřka a pršelo. S přestávkama prší doteď. Zalito naštěstí máme. Ale ve studni už moc vody není. Je příjemně.
Ale vody houšť a větší kapky!
Ale vody houšť a větší kapky!
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Momentálně krásně zahradnicky prší, snad to vydrží alespoň celý zbytek dne. Zem to moc potřebuje.
Dobré ráno, dnes opět slunečné. V noci na včerejšek se tu prohnal, asi dost silný, vítr, polámal stromy. Polovina nezralých švestek a meruněk je na zemi. Včera odpoledne nás navštívil zahradnický deštík, mohl se zdržet déle.
Mějte se fajn.
Mějte se fajn.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den.
Dnes je znát, že se vzduch změnil, ochladil včerejším deštěm. To je jen dobře, už ta vedra byla úmorná pro všechny. Mějte hezký den.
Dnes je znát, že se vzduch změnil, ochladil včerejším deštěm. To je jen dobře, už ta vedra byla úmorná pro všechny. Mějte hezký den.
... a dá se říci, že u nás je zima. S bídou na 18 °C. A fučí. Jdu sekat zahradu. Hezký den fšem! 

Pravda pravdoucí, je tam kosáááá. Já chci tak dvacet, to by bylo ideááálnííí.
Přitom fouká vítr a vysouší. Takže pořád zaléváme. A vody je ve studni málo. Vždycky stačila jedna várka na půlku zahrádky a teď je to na tři studny. A průběžně na celý den. Fakt vopruz.
Přitom fouká vítr a vysouší. Takže pořád zaléváme. A vody je ve studni málo. Vždycky stačila jedna várka na půlku zahrádky a teď je to na tři studny. A průběžně na celý den. Fakt vopruz.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dnešní den začal opět sluníčkově, tak snad mi ho něco nezkazí. Včera 2x zapršelo, ale akorát mě to naštvalo, protože mě to vyhnalo ze zahrádky a stejně zalito moc nebylo. Teploměr momentálně ukazuje 13 °C.
Pěkný den přeji.
Pěkný den přeji.